зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

3 Квітня 2024
Відбувся захід «Трансформація вугільних регіонів»
28-30 березня в м. Києві за сприяння Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива» за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку відбувся захід «Трансформація вугільних регіонів: від теорії до реалізації проєктів».


На даному заході були обговорені питання щодо наявної ситуації. Що склалася в з шахтарських громад України, розташованих у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Волинській та Львівській областях. Цей захід є ключовим для здійснення можливих заходів з відбудови та відновлення шахтарських громад, закладаючи основу для їх сталого майбутнього та сприяючи економічному розвитку України в контексті євроінтеграції.

Від Профспілки працівників вугільної промисловості України в даному заході взяли участь представники Покровсько-Мирноградської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Роман Сиротюк та Любов Абраменко.


Основною метою заходу є розробка планів та стратегій для комплексного відновлення та розвитку громад, які зіткнулися з викликами, пов'язаними з вугільною промисловістю та воєнними діями.

Основна увага націлена на актуалізацію розуміння ситуації у шахтарських громадах та розробці політики відновлення. Важливо визначити, як ці громади можуть адаптуватися до нових економічних умов, особливо в контексті зміни енергетичного ландшафту та переходу до відновлюваних джерел енергії. Важливою складовою цього заходу є розробка конкретних, дієвих підходів та ініціатив, які допоможуть шахтарським громадам адаптуватися до нових реалій, забезпечуючи їхнє соціальноекономічне відновлення та стале майбутнє.

На порядку денному було розглянуио ряд питань. Зокрема:

1. Трансформація та вугілля. Чи є нові виклики в новій реальності?
2. Як вугільні громади проходять трансформацію?
3. Забезпечення процесу розробки планів та стратегій для комплексного відновлення та розвитку громад.

Також було проведено ряд практичних занять для представників шахтарських громад України.

Надалі відбулася презентація цілей та програми зустрічі.

Зокрема, було презентовано кращі практики концепцій та проектів процесу трансформації, які можуть сприяти процесу трансформації та їх обговорення.
Головна мета цього заходу полягає у створенні ефективної Платформи для діалогу та співпраці між ключовими учасниками процесу відновлення, з акцентом на всебічну трансформацію шахтарських регіонів.

Також відбулася розширена дискусія про те, якою має бути та як трансформувати Платформу вугільних громад України, щоб представити інтереси та забезпечити якісний процес.

Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная