зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

26 Грудня 2023
Засідання підкомітету вугільної промисловості Верховної Ради України
26 грудня за участі голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрія Зиміна відбулося засідання підкомітету вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

На порядку денному було обговорено Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств" щодо продовження терміну дії мораторію на виконавчі провадження, заходи примусового виконання рішень та порушення справ про банкрутство державних вугледобувних підприємств. Як відомо, зазначений проект Закону на пленарному засіданні 12 грудня було прийнято за основу і направлено на підготовку до другого читання.

У своєму виступі профспілковий лідер зазначив,що на сьогодні вугледобувна промисловість знаходиться в критичному стані. Свого часу незадовільний фінансовий стан державних вугледобувних підприємств призвів до іншої гострої проблеми – чисельності виконавчих проваджень та заходи примусового виконання рішень щодо арешту грошових коштів та майна, що стало причиною повної зупинки таких підприємств. Арешт рахунків призводив до припинення закупівель і поставок засобів індивідуального та колективного захисту, невиконання планових ремонтно-налагоджувальних робіт із забезпечення безпеки та охорони праці, закупівлі лісу для кріплення гірничих виробок з метою безпеки праці, а також зробив неможливим проведення розрахунку за споживання електроенергії. Як наслідок, відімкнення електроенергії спричиняли проблеми, пов’язані з технікою безпеки на підприємствах, а також породжувало екологічні загрози.

В таких умовах неможливо було забезпечити і осінньо-зимовий опалювальний період, врегулювати питання оплати праці та погашення заборгованості по заробітній платі.

Враховуючи важливість даного питання, Профспілка працівників вугільної промисловості України направила відповідні звернення з приводу підтримки даного законопроекту Голові Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, голові Верховної Ради України, а також головам депутатських фракцій і об'єднань.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная