зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

15 Грудня 2023
Звернення голови Профспілки до керівних органів державної влади щодо недопущення відключення електроенергії на вугледобувних підприємствах.
Як стало відомо, вугледобувні підприємства почали отримувати листи щодо припинення їм постачання електроенергії з 15 грудня поточного року.

Враховуючи, що вугледобувні підприємства входять до переліку об’єктів критичної інфраструктури, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін направив відповідні звернення до Президента України, Секретаря РНБО, Прем’єр - міністра України з приводу недопущення відключення шахт від постачання електроенергії.

У зверненні зазначається наступне.

Профспілка працівників вугільної промисловості України стурбована через ситуацію щодо знеструмлення ряду державних вугледобувних підприємств, що може призвести до вкрай негативних економічних, соціальних та техногенних наслідків у період проходження опалюваного сезону.

Це спровокує подальше підвищення соціальної напруги у відповідних трудових колективах та шахтарських регіонах. Слід зазначити, що платоспроможність підприємств, де ведуться активні воєнні (бойові) дії, суттєво знижена внаслідок об’єктивних причин і обставин ведення господарсько-виробничої діяльності в умовах постійних обстрілів.

Відключення шахт неминуче призведе до їх підтоплення, відсутності технічної можливості своєчасного виконання комплексу заходів спрямованих на запобігання травматизму, загибелі людей, пошкодженню обладнання, негативним екологічним та іншим наслідкам.

Водночас повідомляємо, що окремим шахтарським містам (об’єктам критичної інфраструктури, закладам та установам соціальної сфери, які забезпечують їх життєдіяльність) електроживлення здійснюється завдяки роботі державних вугледобувних підприємств і тому їх відключення від електропостачання ставить під загрозу існування населених пунктів навколо шахт та їх громадян.

З метою недопущення кризової ситуації, а також погіршення енергетичної безпеки Держави, висловлено прохання до керівних органів державної влади втрутитися у вирішення питання сталого забезпечення постачання електричної енергії державним вугледобувним підприємствам та не допускати відключення вугільних підприємств у майбутньому
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная