зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

6 Жовтня 2022
Протокольне рішення Антикризового енергетичного штабу щодо бронювання військовозобов’язаних працівників вугледобувних підприємств
Як повідомлялося раніше, 29 вересня під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля за участі керівника Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрія Зиміна відбулося засідання Антикризового енергетичного штабу.

Під час даного засідання очільником Укрвуглепрофспілки було озвучено ряд нагальних питань, які потребують безпосереднього втручання керівника Уряду. Зокрема, було наголошено, що на даний час на підприємствах вугільної промисловості наявний брак підземних працівників з видобутку вугілля. Це пов’язане з тим, що на місцях воєнні комісаріати не завжди дотримуються затверджених списків на бронювання підземних працівників.

З приводу даного питання очільником Уряду надано протокольне доручення. Згідно з яким, у тижневий термін Міненерго разом з Міноборони та Мінекономіки вжити заходів до забезпечення бронювання військовозобов’язаних працівників вугледобувних підприємств, а також суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва, передачі, постачання та розподілу електричної енергії, у кількості, достатній для сталого функціонування зазначених підприємств та суб’єктів господарювання під час підготовки та проходження осінньо-зимового періоду 2022-2-23 року. Про результати поінформувати Кабінет Міністрів України.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная