зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

14 Квітня 2022
Уряд подовжив строк отримання допомоги переселенцям
Кінцевий строк подання заяви для отримання допомоги вимушеним переселенцям подовжено до 30 квітня. Тобто допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам, які звернуться за її наданням до 30.04.2022, надаватимуть, починаючи з березня 2022 року.

Відповідне рішення уряд схвалив на засіданні 9 квітня. Вимушені переселенці тепер зможуть скористатися програмою підтримки до кінця квітня. Дорослі мають можливість отримати 2 тис. грн і 3 тис. грн на дитину.

На жаль, поки не запрацювала онлайн реєстрація внутрішньо переміщених осіб та онлайн звернення за допомогою на проживання через портал «Дія». Це пов’язано із тим, що інтегрувати в єдину систему різні інформаційні ресурси для того, щоб ідентифікувати людину та підтвердити факт її внутрішнього переміщення, досить складно. Зокрема, у випадках, коли людина була зареєстрована в одному місті, а фактично жила, працювала або навчалася в іншому місті. Крім цього, значна частина переселенців мають паперові паспорти, що також створює складнощі для забезпечення повністю автоматизованої інформаційної взаємодії.

Незважаючи на складнощі, робота з автоматизації продовжується в цілодобовому режимі, і запуск відповідних можливостей у Дії буде вже найближчим часом.

ДО ВІДОМА! Раніше уряд змінив порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Як відзначив Прем’єр-міністр України, оформити статус переселенця тепер можна після працевлаштування.

За інформацією КМУ та Мінсоцполітики 
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная