зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

23 Лютого 2022
Звернення голови Укрвуглепрофспілки до керівника Уряду України щодо погашення заборгованості по заробітній платі перед гірниками
У зв’язку з критичною ситуацією, яка склалася на державних вугледобувних підприємствах галузі з виплатою заробітної плати працівникам та погашенням заборгованості з неї голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін направив звернення до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. У зверненні зазначається наступне.

Станом на 17 лютого поточного року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам складає 1 262,4 млн. гривень. Заборгованість мають всі державні підприємства.

Однією з основних причин вищезазначеної ситуації є несвоєчасні розрахунки за відвантажену вугільну продукцію.

Зокрема. критична ситуація склалася на державних вугледобувних підприємствах «Добропіллявугілля - видобуток» та «Львіввугілля», яким енергетичні компанії відповідно заборгували понад 320,0 млн. грн. та 120,0 млн. гривень. Аналогічна ситуація і на інших вугледобувних підприємствах.

У зверненні висловлено прохання щодо невідкладного розгляду даного питання та вжиття необхідних заходів стосовно врегулювання наявної ситуації.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная