зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

15 Листопада 2021
Звернення голови Укрвуглепрофспілки до Прем’єр -міністра України
Голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо кадрових питань.

У звернення зазначається наступне.

Однією із причин вкрай складної ситуації у вугільній галузі є некерованість державними вугледобувними підприємствами за відсутності, як середнього так і вищого відповідного профільного складу у Міністерстві енергетики України.

Зокрема, це стосується не заповнення вакантної посади профільного заступника Міністра з питань вугільної промисловості, який має безпосередньо займатися вирішенням нагальних питань підприємств державного сектору галузі.

Неодноразові звернення Профспілки працівників вугільної промисловості України до міністерства щодо надання кандидатури та ініціювання перед Кабінетом Міністрів України затвердження профільного заступника Міністра, відповідального за вугілля позитивних результатів не дало.

За наявного стану справ керованість державними вугледобувними підприємствами проводиться в ручному режимі, працівниками без профільної освіти та досвіду роботи у вугільній галузі.

У зв’язку з цим, майже всі державні підприємства перебувають в критичному фінансово-економічному та виробничому стані. Гірничі господарства знаходяться в безладі, технічний і гірничий розвиток не відбувається, заборгованість з виплати заробітної плати працівникам постійно зростає і станом на 11 листопада поточного року складає 1582,5 млн. гривень.

В трудових колективах підвищується соціальна напруга, що може призвести до некерованих дій і акцій протесту.

З метою підвищення керованості у вугільній галузі, стабілізації роботи та вирішення перспективних і сьогоденних питань державних вугледобувних підприємств, висловлено прохання терміново вжити заходів з призначення заступника Міністра енергетики України, відповідального за вугільну галузь.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная