зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

17 Серпня 2021
У Пенсійному фонді спростували інформацію про зміну порядку виплат пенсій з 1 вересня
Укрпошта з 1 вересня продовжить здійснювати доставку пенсій за бажанням пенсіонера

Про повідомила пресслужба Пенсійного фонду України.

Згідно з повідомленням, останнім часом поширюються необґрунтовані повідомлення щодо масового переведення з 1 вересня 2021 року одержувачів пенсій на обслуговування до банків. Однак, зауважили у ПФУ, порядок виплати пенсій з 1 вересня 2021 року не зміниться.

У пресслужбі нагадали, що наразі є два способи виплати пенсії: за зазначеним у заяві місцем фактиіного проживання пенсіонера у межах України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків.

При цьому пенсію з доставкою за місцем проживання пенсіонера виплачує національний оператор поштового зв'язку - Укрпошта. Крім того, уповноваженими на виплату пенсій є 44 банки. Пенсіонер сам може обрати спосіб виплати пенсії.

Відтак, зазначили у пресслужбі, після 1 вересня пенсіонери за бажанням зможуть отримувати пенсії через Укрпошту з доставкою додому чи у поштових відділеннях незалежно від віку, стану здоров'я або потреби у постійному сторонньому догляді. Оплату доставки при цьому продовжить здійснювати Пенсійний фонд.

Водночас, Кабмін передбачив проведення відбору на конкурсній основі організацій, що надаватимуть послуги доставки пенсій за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України з 1 січня 2023 року. До цього часу Укрпошта продовжить здійснювати доставку пенсій.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная