зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

3 Вересня 2020
Голос Профспілки щодо відновлення скасованих пільг шахтарів почуто.
Як відомо, Уряд Гройсмана в червні 2016 року Постановою № 461 скасував право на пенсію за віком на пільгових умовах окремим категоріям підземних працівників шляхом реформування Списків № 1 та №2.

Скасування цих пільг призвело до того, що на вугледобувних підприємствах, як державного так і приватного сектору відчувається брак працівників, які працюють на видобутку вугілля в підземних умовах. Право на таку пенсію мало високу мотиваційну важливість і було засновано на наявності особливо шкідливих умов праці, характерних для працівників зайнятих на підземних роботах.

В останню декаду липня місяця за дорученням в.о. Міністра енергетики України були здійснені виїзні відвідування державних підприємств всіх регіонів України за участі заступника Міністра Олександра Зоріна та заступника голови Профспілки Андрія Зиміна. На всіх цих зустрічах представниками трудових колективів порушувалося дане питання. Представники шахтарських колективів наголошували на необхідності повернення права на пенсію за віком на пільгових умовах підземним працівникам, яке було безпідставно скасовано у шляхом реформування Списків № 1 та №2.

Як повідомлялося раніше, голова Профспілки Віктор Турманов направив звернення до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням особистого втручання в вирішення цієї вкрай важливої соціальної проблеми та надання відповідного доручення Міністерству соціальної політики України для детального його опрацювання спільно з усіма зацікавленими сторонами.

На даний час Прем'єр-міністр України у відповідності до звернення голови Профспілки надав доручення Міністерству соціальної політики України, Міністерству енергетики України та іншим зацікавленим державним органам влади по опрацюванню звернення голови Профспілки та надання відповідних пропозицій щодо вирішення порушених в листі проблемних питань.
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная