зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Социально-экономическая защита

17 Квітня 2020
Прийнято постанову правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
Правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття установило мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину.Відповідну постанову № 217 від 8 квітня 2020 року було зареєстровано в Мін'юсті 13 квітня.

На період дії карантину, встановленого урядовою постановою № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", та протягом 30 календарних днів після його закінчення правління Фонду установило мінімальний розмір допомоги по безробіттю для осіб, зазначених у частині другій статті 22 Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", у розмірі 1000 гривень.

Зауважимо, що на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі мають право застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців або звільнені з останнього місця роботи з підстав, передбачених статтею 37, пунктами 3, 4, 7 і 8 статті 40, статтями 41 і 45 КЗпП, а також з аналогічних підстав, визначених іншими законами, особи, зазначені у ч. 2 ст. 6 Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", особи, зазначені в абз. 3 ч. 4 ст. 7 Закону "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".

Постанова набере чинності з дня офіційного опублікування і застосовується з 12 березня 2020 року та протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

по матеріалам Ліга Закон
Социально-экономическая защита | Направления деятельности | главная