зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Правовая защита

15 Лютого 2023
ЦИФРОВІЗАЦІЯ ПОВІДОМЛЕНЬ І ВИКЛИКІВ УЧАСНИКАМ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ
23 січня 2023 року затверджено Державною судовою адміністрацією Наказ «Про затвердження Порядку надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі».

Надсилання учасникам судового процесу судових повісток, повідомлень і викликів в електронній формі (далі - судові виклики) здійснюється шляхом направлення в месенджері за допомогою програмного додатка або SMS-повідомлення за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Відповідно до пункту 5 вищезазначеного наказу, судовий виклик надсилається учаснику судового процесу за наявності відповідної заяви та технічної можливості.

У разі подальшого розгляду судової справи судом апеляційної чи касаційної інстанцій судовий виклик надсилається цими судами на зазначений у заяві номер мобільного телефону учасника.

У випадку зміни номера мобільного телефону учасника судового процесу, або за наявності інших обставин, які перешкоджають (перешкоджатимуть) отриманню ним судових викликів, учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду відповідну інформацію.

За матеріалами Департаменту правового захисту ФПУ
Правовая защита | Направления деятельности | главная