зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Правовая защита

6 Лютого 2023
СИСТЕМА БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ РОЗПОЧИНАЄ ІНФОРМАЦІЙНУ КАМПАНІЮ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ТЕРИТОРІЙ, ЗВІЛЬНЕНИХ ВІД ОКУПАНТІВ
Деокупованих територій стає все більше й більше. Мешканці звільнених міст та сіл Херсонщини, Харківщини, Київщини, Луганщини, Донеччини, які перебували під окупацією росіян, мають безліч правових питань.

Як відновити втрачені документи? У чому різниця між продовженням трудової діяльності під час окупації та колабораціонізмом? Як звернутися за компенсацією за зруйноване житло? Як знайти близьку людину, яка зникла? Як оформити спадщину, якщо немає документів на спадкове майно?

Система БПД інформуватиме мешканців деокупованих територій про алгоритми дій в тих чи інших правових ситуаціях, розповідатимуть як вирішувати найпоширеніші юридичні проблеми.

Правові консультації з відповідями на питання, які найчастіше хвилюють жителів звільнених сіл та міст, публікуватимуться на інформаційних ресурсах системи БПД та партнерів. Отримати корисну інформацію можна буде також із відеоконсультацій. На звільнених територіях, особливо там, де погано працює інтернет, розповсюджуватимуться друковані матеріалі – листівки та буклети з правових питань.

Координаційний центр з надання правової допомоги підготував інформаційні буклети для мешканців деокупованих територій.

Серія налічує 4 буклети:

Безоплатна правова допомога для кожного

Як відновити втрачені документи

Ваше житло пошкоджене або знищене внаслідок збройної агресії? Зверніться по компенсацію

Продовження виконання своїх трудових обов’язків чи колаборація: у чому різниця

Ці матеріали підготовлені Координаційним центром з надання правової допомоги та розповсюджуються фахівцями системи БПД та партнерами (Силами територіальної оборони Збройних Сил України, Офісом Генпрокурора України) на українських блокпостах, у деокупованих населених пунктах та районах, що знаходяться поблизу зони активних бойових дій.


Джерело: Міністерство юстиції України
Правовая защита | Направления деятельности | главная