зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Правовая защита

18 Травня 2022
Переселенець може звільнитись з попереднього місця роботи за допомогою центру зайнятості
Щоб припинити трудовий договір в односторонньому порядку, внутрішньо переміщена особа подає до центру зайнятості заяву на ім’я роботодавця.

Такі зміни відбулися завдяки Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» від 21.04.2022 № 2220, який почав діяти 07 травня 2022 року.

Внутрішньо переміщена особа (ВПО), яка не мала можливості припинити трудовий договір за угодою сторін (ч. 1 ст. 36 КЗпП) або з власної ініціативи (ст. 38, 39 КЗпП) через те, що не мала можливості через бойові дії продовжувати роботу за таким трудовим договором за попереднім місцем проживання, має право його припинити в односторонньому порядку.

Для цього за фактичним місцем перебування відповідно до абз. 2 ч. 4 ст. 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.2014 № 1706-VII подає до центру зайнятості заяву на ім’я роботодавця. Датою припинення трудового договору вважатимуть наступний день після подання такої заяви.

Центр зайнятості повідомить:
роботодавця — будь-якими засобами комунікації, у т. ч. електронними;
територіальний орган ПФУ;
територіальний орган ДПС.

Прицьому ВПО, які не розірвали трудові відносини, також зможуть зареєструватися в центрі зайнятості в якості безробітних за особистою заявою.
Правовая защита | Направления деятельности | главная