зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Правовая защита

10 Лютого 2022
ВИЙШЛА ЗБІРКА УСПІШНИХ СПРАВ НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ ТА ВПО
Координаційний центр з надання правової допомоги підготував збірку успішних кейсів юристів системи безоплатної правової допомоги та адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Це лише деякі з багатьох справ, які позитивно завершились на користь клієнтів системи БПД – ветеранів війни та учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб.

З 2017 року набули чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які значно розширили права ветеранів війни та учасників бойових дій щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Якщо раніше учасники бойових дій могли звертатися за правовою допомогою виключно щодо вирішення питань їхнього соціального захисту, то тепер – з будь-яких питань.

Держава також гарантує правову допомогу нашим співвітчизникам, які через збройний конфлікт на Сході країни та окупацію Криму були вимушені залишити свої оселі.

З 2017 року всі внутрішньо переміщені особи, а також особи, які подали заяву на отримання довідки ВПО, отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу. Тобто вони можуть скористатися послугами юристів або адвокатів, які співпрацюють з системою БПД. Зокрема, для захисту та представництва інтересів у судах, складення документів процесуального характеру.

Якщо раніше переважна більшість правових проблем учасників бойових дій та ВПО була прямо чи опосередковано пов’язана зі збройним конфліктом, то тепер більшою мірою на перший план виходять питання щодо цивільного та адміністративного права, вирішення спорів у сфері сімейного права, а також пенсійного права.

У цій збірці пропонуємо успішні справи юристів та адвокатів, які співпрацюють із системою БПД, щодо захисту прав учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб.

Це третя збірка із серії успішних справ системи БПД. Попередні були присвячені земельній тематиці та різним темам.

За матеріалами Міністерства юсимції України
Правовая защита | Направления деятельности | главная