зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Оздоровление

17 Жовтня 2022
Санаторій « Карпати» запрошує на оздоровлення та відпочинок
Про оздоровчий сезон у профспілкових здравницях і зокрема, в санаторії «Карпати» - однієї із провідних оздоровниць ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».


Клінічний санаторій «Карпати» знаходиться в Мукачівському районі Закарпатської області. Цієї осені прийняв багато відпочиваючих, і тих, хто приїхав сюди полікуватись.

Головний лікар санаторію «Карпати» Іван Кошеля, кандидат медичних наук, Заслужений лікар України, який вже 12 років поспіль очолює цей профспілковий заклад розповідає наступне.


Санаторій не є приватним закладом у повному значенні, а відносимось до профспілок і тому виконуємо соціальну функцію: приймаємо на лікування та реабілітацію різні категорії громадян: по путівках з Фонду соціального страхування, інвалідів, чорнобильців, атошниківі, також за власні кошти, - усіх оздоровлюємо. У 2010 році в санаторії було 5 профільних відділень, здебільшого це лікування кардіологічних захворювань та реабілітації після інсультів, патологій вагітності. Потрібно було розширити ці напрямки. На сьогодні у нас діють 10 соматичних і 11 реабілітаційних відділень.
З 2011 по 2014 рр. відкрились додаткові відділення з лікування та реабілітації після травм, захворювань опори руху, дихальної системи, ендокринологічної системи, гастроентерологічних, урологічних і гінекологічних захворювань, патології вагітних, а як розпочалась АТО, - відділення психоемоційної реабілітації та ін.

Тепер у порівнянні з іншими санаторно-курортними закладами тут надається один з найбільших спектрів послуг з лікування та реабілітації, в т.ч. і хронічних захворювань.

На сьогодні санаторій «Карпати» - один з лідерів закарпатських оздоровниць, розташований на висоті 210 - 212 метрів над рівнем моря в долині річки Латориця, у передгір'ї південного схилу Карпатського хребта. Його територія - 40,6 га, 38 з яких є пам’яткою садово-паркового мистецтва.

Санаторій ніколи не закривається, працюємо круглорічно, в т.ч. і у зимовий період. У першому кварталі року у нас зазвичай трохи менше відпочиваючих. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну санаторій почав приймати, поселяти та годувати усіх, хто приїздив. Тут проживали здебільшого жінки з діточками. В перші дні війни в санаторії щоденно перебували 550-570 людей на добу, хоча потужності становлять 478-515 ліжко-місць.

На той час довелося повністю зупинити лікувальну функцію закладу, бо найважливішим тоді було дати людям хоча б тимчасовий прихисток, забезпечити їх усім необхідним.

З червня відкрили лікувальну базу санаторію і хлинули сотні людей. На сьогодні санаторій повністю завантажений: більше 500 осіб проходять лікування. Це різні категорії: по путівках соцстраху і ті, хто проходить реабілітацію (як продовження стаціонарного лікування) через різні патології, оздоровлюємо і лікуємо пільговиків, приймаємо людей за власний кошт, але остання категорія небагато чисельна, тому ми закликаємо усіх приїздити до нас!
Протягом року санаторій може оздоровити до 9 тис. осіб з терміном перебування 18-24 дні.

Запрошуємо до верховин Українських Карпат на землі Міжгір'я та Синевиру на оздоровлення та відпочинок!

Оздоровление | Направления деятельности | главная