зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Оздоровление

28 Травня 2021
Про організацію оздоровчої кампанії в 2021 році
21 травня п. р. відбулося засідання Президії ЦК Профспілки, на якому членами Президії були поставлені питання щодо організації та проведення літньої оздоровчої кампанії працівників вугледобувних підприємств , дітей та їх родин.

Зокрема, особливе занепокоєння було зосереджено на недостатності фінансів на підготовку та проведення оздоровчої кампанії у зв’язку з заборгованістю та неперерахуванням у поточному році підприємствами коштів профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу.

У зв’язку з цим, Міністерство енергетики направило відповідного листа на підприємства, в якому зобов’язало керівників з метою організації літньої оздоровчої кампанії 2021 року та забезпечення належного рівня відпочинку працівників підприємств галузі та їхніх дітей взяти під особистий контроль виконання пункту 14.1.4. чинної Галузевої угоди в частині щомісячного відрахування підприємствами і організаціями грошових коштів профспілковим органам на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу, а також на утримання оздоровчих установ, культури і спорту, у розмірах та на умовах, визначених колективними договорами, але не менше 0,6% фонду оплати праці.

Крім того, листом також звернено увагу, що заходи з організації та проведення оздоровлення та відпочинку працівників та їхніх дітей необхідно здійснювати з урахуванням норм Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

Прийняття рішення про роботу закладу оздоровлення та відпочинку і стан його готовності в обов’язковому порядку необхідно опрацювати на рівні обласних/регіональних штабів з координації проведення оздоровчої кампанії та комісій з перевірки готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до їх відкриття.

З особливою увагою приймати рішення щодо організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у позаміських дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, що обліковуються на балансах вугледобувних підприємств, з безумовним дотриманням всіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживання.
Оздоровление | Направления деятельности | главная