зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Оздоровление

12 Жовтня 2020
Торецький терком Профспілки підвів підсумки літнього оздоровлення та визначив готовність роботи в зимовий період
На порядку денному засідання Президії Торецької територіальної організації Профспілки, яке відбулося 8 жовтня поточного року підбиття підсумків проведення літнього оздоровлення і визначення з рівня готовності до роботи в зимовий період відокремлених підрозділів ДП «Торецьквугілля».


На початку засідання голова теркому Василь Щербань ознайомив учасників зі станом справ у вугільній промисловості і на держпідприємстві. Він поінформував про те, що на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за участю в. о. профільного Міністра Ольги Буславець, розглядався проект Державного бюджету на 2021 рік. на потреби всієї вугільної галузі виділено 4,2 млрд. грн.. Хоча за аргументованими розрахунками фахівців Міністерства енергетики і ЦК ППВПУ необхідно 14,1 млрд.грн. Звичайно, цієї суми абсолютно недостатньо, щоб шахти могли розвиватися, забезпечуватися необхідними засобами на технічне переоснащення, охорону праці та т.д. Тому Ольга Буславець виступила з пропозицією збільшити бюджет для галузі, в чому отримала підтримку членів профільного комітету , але всього на 6,5 млрд. грн.

Крім цього, гостро стоїть питання про державну підтримку на виплату заробітної плати гірникам до кінця цього року, для чого необхідно ще понад мільярд бюджетних грошей. Всі ці питання були озвучені лідером Укрвуглепрофспілки Віктором Турмановим в Краматорську на зустрічі з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем на День шахтаря і на засіданні Антикризового енергетичного штабу.

Профспілковий лідер поінформував проінформував про те, що в багатьох вугільних регіонах стан справ з виплатою зарплати досить складний, шахтарі ще не отримали гроші за серпень, на Волині шахти закриваються, тобто криза у вугільній галузі триває. Проте, в ДП «Торецьквугілля» за рахунок бюджетних грошей від реалізації виплачена заробітна плата серпня і 50% вересня виплачено непромисловій групі працівників. В даний час генеральним директором Володимиром Юхименко узгоджується в Міністерстві договір на закупівлю вугілля Авдієвським коксохімічним заводом, що дає надію на отримання додаткових коштів від реалізації.

Після інформації голови теркому приступили до розгляду планових питань. Зі звітом про готовність відокремлених підрозділів до осінньо-зимового сезону виступив в.о. головного механіка ДП «Торецьквугілля» Олександр Омел´яненко, який доповів про те, що була проведена велика робота з підготовки до зими на шахтах, РМЗ, інших підприємствах. Генеральним директором ДП «Торецьквугілля» Володимиром Юхименко були винайдені необхідні кошти на ремонт та придбання необхідних матеріалів, незважаючи на фінансову нестабільність. Однак при перевірці комісією були виявлені певні недоліки, які керівникам необхідно виправити до початку опалювального сезону, тобто до 15 жовтня 2020р. Проте, паспорти готовності 5 жовтня 2020р. були підписані на всі відокремлені підрозділи.

Про підсумками літнього оздоровлення доповіла директор оздоровчого комплексу «Шахтар» Олена Тараданчік. У зв'язку з карантинними обмеженнями і забороною на проведення дитячого оздоровлення через пандемію короновіруса, керівництвом ДП «Торецьквугілля» було прийнято рішення про консервацію дитячого табору на сезон 2020 р. Разом з тим за літній період в таборі був виконаний певний обсяг ремонтних робіт. Роботи виконані на 57% від запланованого дорожньою картою, але в межах виділених на дані роботи матеріалів. Освоєно 52,5 тис. грн., що становить 14,8% кошторисної вартості.

В основному працювала база відпочинку, де оздоровилося 711 осіб, в тому числі 162 дитини. Це на 31 осіб більше, ніж в 2019 році, але в той же час план по заповнюваності виконати не вдалося, що пов'язано, в першу чергу, зі скороченим періодом оздоровлення. Також слід зазначити нерівномірне заповнювання бази відпочинку.

Так, в окремі святкові та вихідні дні на базі було розміщено 73 людини, а в будні спочатку сезону приїжджало всього 10-13 відпочиваючих. Але далі відвідуваність зросла завдяки тому, що на базі був встановлений басейн, придбаний на кошти адміністрації і теркому Профспілки. Працюючий басейн, облаштування зони відпочинку лежаками і парасольками, ігровий павільйон для дітей, проведення дискотек на танцмайданчику - все це підвищило привабливість бази відпочинку.

За словами Олени Тараданчік, план по доходах, на жаль, виконаний всього на 45,7%, при плані 616 тис. грн. фактичні доходи склали 282 тис. грн.
На засіданні Президії була також затверджена квота представництва на звітно-виборну конференцію теркому - 1 делегат від 40 осіб, що складе 73 делегата, що обумовлено приписами карантину при проведенні масових заходів. Конференція відбудеться 13 листопада 2020 року.


По матеріалам Торецької територіальної організації Профспілки.
Оздоровление | Направления деятельности | главная