зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Оздоровление

12 Червня 2020
ВСЕУКРАЇНСЬКА СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ПРО ПРОВЕДЕННЯ ОЗДОРОВЛЕННЯ І ВІДПОЧИНКУ ДІТЕЙ У 2020 РОЦІ
11 червня ц.р. відбулась Всеукраїнська селекторна нарада та засідання центрального міжвідомчого штабу з координування організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2020 році, до складу якого входять представники зацікавлених міністерств та відомств, а також Федерації профспілок України.

Відкрив нараду заступник Міністра соціальної політики України Борис Лебедцов, який у своєму виступі зазначив про необхідність створення безпечних умов для перебування дітей в дитячих оздоровчих закладах, зокрема дотримання санітарно-епідеміологічних норм.

Головний санітарний лікар України, заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко поінформував, що міністерством розробляються рекомендації щодо організації протиепідеміологічних заходів для дитячих оздоровчих закладів під час оздоровлення та відпочинку дітей на період карантину та після його відміни. Також було зазначено, що ситуація у кожному регіоні різна, тому й питання щодо часу відкриття дитячих оздоровниць буде вирішуватись по кожному із них індивідуально. Перевага буде надаватись тим із них, які зможуть надавати оздоровчі, а не тільки відпочинкові послуги.

На селекторній нараді піднімалося питання щодо можливого здешевлення вартості путівки, зокрема через звільнення дитячих оздоровчих закладів від сплати податку на землю і нерухоме майно, встановлення пільг на комунальні послуги, оплату електроенергії. У Міністерстві соціальної політики України сподіваються, що зробити це буде можливим завдяки запропонованому Міністерством проекту закону по даному питанню.

По матеріалам ФПУ.
Оздоровление | Направления деятельности | главная