зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Оздоровление

27 Червня 2019
Літо-2019 Оздоровчий центр «Шахтар»: літній відпочинок не тільки для гірників, але і для всіх жителів Торецька
Дні летять швидко, позаду перший місяць довгоочікуваного і всіма улюбленого сезону, а значить вже можна підвести перші підсумки оздоровлення. Для цього на днях в будівлі теркому профспілки працівників вугільної промисловості зібралися люди, які поряд з вирішенням численних питань займаються організацією дитячого літнього відпочинку.

З болем констатував профспілковий лідер гірників Василь Щербань, відкриваючи зустріч, що в дитячу оздоровницю «Шахтар», розташовану в самому мальовничому куточку Донеччини - Святогір'ї, в першу зміну заїхала всього 91 дитина (90% - жителі нашого міста). І це при тому, що шахтарський оздоровчий об'єкт по санітарним нормам готовий прийняти 320 дітей. Цілком зрозуміло розчарування керівництва ДП «Торецкуголь» і теркому Профспілки, адже в надії на те, що торетчане скористаються можливістю оздоровити своїх дітлахів у рідному і звичному для всіх ОК «Шахтар», в підготовку до цього літнього сезону гірники вклали близько мільйона гривень!
Підводячи підсумки першої зміни в оздоровчому комплексі, голова теркому профспілки вугільників зазначив, що особливих зауважень і скарг щодо роботи «Шахтаря» не було, а навпаки - звучать позитивні відгуки, хто брав путівки на 10 або 14 днів з задоволенням продовжують свій відпочинок до 21 дня. Є проблема з басейном, через вимоги до його використання, але з дня на день дітлахи зможуть проводити водні процедури, - запевнив Василь Щербань.
З 7 червня стартує новий заїзд. І, безумовно, гірники хотіли б, щоб шахтарська оздоровниця була заповнена повністю. Для цього спілкуються з трудовими колективами міста, розповідають торетчанам про переваги відпочинку ОК «Шахтар», звертаються до обласної державної адміністрації з проханням про виділення додаткових бюджетних коштів для оздоровлення Торецькому дітей в другу і третю зміни.
Заступник керівника військово-цивільної адміністрації міста Юрій Євсиков поділився своєю думкою про стан гірничої здравниці, підкресливши, що в порівнянні з минулим роком його стан набагато покращився, зокрема, санітарні умови, і оздоровчий центр відрізняє тепла домашня атмосфера, створювана підібраним колективом професіоналів.

« Дуже багато сил і коштів вклало ДП «Торецкуголь» і Тереком профспілки вугільників в підготовку ОК «Шахтар», - зазначив Юрій Євсиков.

« І в умови, які там створені, - одні з найкращих! Але, мабуть, є недоробки в плані реклами оздоровчого об'єкта, потрібно активніше розповідати людям про можливості прекрасного відпочинку в рідному ОК «Шахтарі». Ми зі свого боку докладаємо максимум зусиль, щоб наповнити наш табір, але не завжди виходить так, як хотілося б. Цього року змінилася система виділення дитячих путівок - батьки мають право вибирати оздоровчий об'єкт для своєї дитини. Такого не було в минулому році, коли їх закуповувала міська влада і велика частина дітлахів могла відпочити в шахтарській оздоровниця . Тому ми намагаємося переконувати батьків, що більш комфортна адаптація дитини відбувається в місці, де він може зустріти однокласників, друзів, а це саме оздоровчий комплекс «Шахтар».

Заступник керівника війського-цивільної адміністрації міста детально зупинився на фінансуванні оздоровлення юних торетчан пільгових категорій, звернувши увагу присутніх, що в цьому році на ці цілі з обласного бюджету було виділено 632 тис. 384 грн., а з міського - майже 400 тис.

319 дітей вже відпочили в оздоровчих центрах за туристичними путівками, які вибирали батьки на кошти міського бюджету - 115 осіб направлено на оздоровлення управлінням соціального захисту населення, 204 - міським управлінням освіти. Близько 150 дітлахів оздоровили в пришкільних таборах. В оздоровчі центри Донецької області за кошти обласного бюджету придбано 53 путівки і ще на підставі заяв батьків буде відправлено 69 дітей. Також 153 дитини вже набралися сил в здравницях в різних куточках країни за рахунок Державного бюджету.
Приємним був благодійний жест полтавських військових, які проходять службу в комендатурі нашого міста. Вони клопотали перед Полтавською обласною адміністрацією про виділення безкоштовних путівок для відпочинку Торецька дітвори в Миргород. І Торецьк отримав 80 путівок!

Також Юрій Євсиков відзначив той негативний факт, що від гірників на оздоровлення їх дітей надійшло 87 заяв і всього 7 - в ОК «Шахтар»! Але ж ціна на відпочинок в нашій рідній шахтарської здравниці набагато більш прийнятним, ніж в інших оздоровчих центрах. Місто могло б оздоровити на які виділяються місцевим і обласними бюджетами кошти більшу кількість дітей, набуваючи путівки в «Шахтар».
В свою чергу директор з соціальних питань ДП «Торецкуголь» Володимир Герт зазначив, що з урахуванням зростаючих вимог до умов оздоровлення дітей, в цьому році держпідприємство і терком профспілки, в повному розумінні слова, боролися за свій соціальний об'єкт. Але вистояли, підібрали хорошу команду педагогів і обслуговуючого персоналу, які всі є жителями нашого міста.

«Добре, що місцева влада розуміє, що ОК« Шахтар »- це оздоровниця не тільки ДП « Торецьквугілля », а й усього міста. Приємно усвідомлювати, що ми, як завжди, - єдина команда, - підкреслив Володимир Герт.

Він також нагадав, що не варто забувати, про те, що в оздоровчий комплекс входить ще й база відпочинку, яка відкрита для всіх торетчан. Тут є безкоштовна стоянка для автотранспорту, комфортабельніше номери, затишна територія. І щоб провести вихідні або частина відпустки серед мальовничої природи Святогір'я, достатньо зателефонувати адміністратору (тел. 050-530-42-01).

На завершення зустрічі керівник Торецька військово-цивільної адміністрації Ярослав Руденко дав високу оцінку роботі міських служб і людей, що займаються літнім оздоровленням дітлахів, величезну подяку висловив гірникам за хорошу підготовку свого важливого соціального об'єкту. Але головне, і цим несказанно порадував всіх присутніх, глава міста повідомив, що зумів домогтися виділення з обласного бюджету додатково 550 тисяч на оздоровлення торецькіх дітлахів!
Виходячи з цього, очільник адміністрації націлив всіх провести роз'яснювальну роботу серед батьків, щоб дітей направити на відпочинок саме в «Шахтар», адже на ці кошти можна оздоровити ще близько 80 юних торетчан, тоді як путівки в інші оздоровчі центри коштують удвічі дорожче, а значить вдвічі зменшиться і кількість дітей, яких буде можна оздоровити. За умови, що всі вдатися, Ярослав Руденко запевнив, що ще виділить кошти з міського бюджету, щоб кількість відпочиваючих дітей збільшити з 80 до 100 осіб.

По матеріалам Торецької територіальної організації Профспілки.
Оздоровление | Направления деятельности | главная