зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Оздоровление

29 Травня 2019
Розпочинається сезон оздоровлення дітей.
Уже зовсім скоро розпочнеться оздоровчий сезон. Дитячий оздоровчий комплекс « Шахтар» запрошує на відпочинок. Перша зміна в дитячому оздоровчому комплексі розпочнеться 14 червня.

Для створення належних умов для відпочинку гірників та їх родин державне підприємство «Торецьквугілля» спільно з Торецьким теркомом Профспілки провели велику підготовчу роботу. Про це розповів у своєму вступному слові голова Торецького теркому Профспілки В.П.Щербань на зустрічі, яка відбулася минулого тижня в приміщенні ТВК з питань оздоровлення. У ній взяли участь заступники голови Торецька ВЦА Ю.М.Євсіков, О.Г.Кульбачна, нач.отдела пільг УСЗН М.В.Сорокіна, представники профспілок вугільних підприємств і сторонніх організацій міста.


Інформуючи присутніх про результати підготовки оздоровчих об'єктів ДП, Василь Петрович зазначив, що в цьому році, як ніколи, на ремонт і облаштування дитячого табору було виділено більше 800 тисяч гривень, з яких 200 тисяч, зароблені в минулому році ОК «Шахтар», а решту коштів додав генеральний директор В.А.Юхіменко від реалізації вугільної продукції. Гроші використали на благоустрій одноповерхових корпусів, де зроблені душові кімнати, на оновлення корпусу «Зоряний», який діяв вже кілька років, на встановлення нагрівальних баків для забезпечення дітлахів гарячою водою. Профспілковий лідер акцентував увагу на тому, що реконструйовано басейн, навколо якого обладнана площадка з лежаками і парасольками, щоб діти могли не тільки поплавати в басейні, але і позасмагати в комфортних умовах. Керівництво і команда дитячого центру розробили цікаву та насичену програму дозвілля, розваг і розвиваючих заходів школярів на відпочинок. Путівка, за словами В.П.Щербаня, коштує дешевше, ніж в цілому по Донецькій області - 7,1 тис. грн. (8,5 тис. в інші табори), при цьому для працівників відокремлених підрозділів ДП «Торецьквугілля» в цьому році 20% оплачується за рахунок підприємства.

А ось про пільги для інших дітей на літнє оздоровлення на зустрічі розповіла начальник відділу пільг УСЗН М.В.Сорокіна. За словами Маргарити Володимирівни, з обласного бюджету на здешевлення путівок до дитячих оздоровчих центрів виділено 632 тис.грн. При цьому визначено перелік категорій дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. Крім цього, місцевий бюджет Торецька ВЦА також запланував 230 тисяч грн. на ці цілі. Але обов'язкова умова при оплаті путівок з бюджетних коштів - перерахування грошей тільки після перебування дитини 21 день в дитячому таборі. В даний час УСЗН проводить роботу з батьками дітей, які потрапляють в категорію пільгових, в плані оформлення заяви заздалегідь, вибору дитячого закладу оздоровлення для подальшого планування відпочинку маленьких торетчан. Ще одна умова відпочинку за пільговою путівкою - дитина оздоровлюється по ній тільки 1 раз в рік.

В нараді взяв участь заступник голови ВЦА Ю.М. Євсіков, який повідомив, що в місті є близько 200 дітей пільгових категорій, які мають право отримати безкоштовну путівку. Крім цього Ю.М.Евсіков додав, що Полтавська обладміністрація виділяє для дітей-сиріт м. Торецька 100 путівок в Миргородський оздоровчий центр.

На сьогоднішній день дітей у віці від 7 до 18 років в м. Торецьку налічується 3880, і кожна дитина повинна провести літні канікули з користю для свого здоров'я. Тому у батьків є ще час подумати і з'ясувати , де і за яку суму, в яку пору оздоровити свою дитину. Інформацію за пільговими путівками можна отримати в кабінеті №10 УСЗН, а щоб відправити дітей в оздоровчий центр «Шахтар», слід звернутися до профкомів шахт або в дирекцію з кадрів і соціальних питань ДП «Торецьквугілля». ОК «Шахтар» все-таки має свої переваги: близькість до м. Торецька, можливість відвідувати дітей з перебуванням на базі відпочинку, хороші умови при більш низькій ціні, ніж в інші табори відпочинку.


По матеріалам Торецької територіальної організації Профспілки.
Оздоровление | Направления деятельности | главная