зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Охрана труда, здоровья и экологии

2 Березня 2023
ВАСИЛЬ АНДРЕЄВ: «МИ МАЄМО БУТИ ГОТОВІ ДО ТОГО, ЩО ОЧІКУЄ ПРАЦІВНИКІВ ІЗ УХВАЛЕННЯМ НОВОГО ЗАКОНОПРОЕКТУ ПРО БЕЗПЕКУ І ЗДОРОВ’Я НА РОБОЧОМУ МІСЦІ»
28 лютого ц.р. представники всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань, профспілкові активісти та працівники через онлайн вебінар змогли ознайомитися з Моделями представництва працівників у питаннях БЗР на рівні підприємства. Стандартами і дієвими практиками їх запровадження.


Організована Міжнародною організацією праці за ініціативи Федерації профспілок України тематична відеоконференція була присвячена обміну досвіду щодо застосування найбільш ефективних моделей представництва працівників на робочих місцях з питань безпеки праці та здоров’я.

Як зазначив Василь Андреєв, заступник Голови ФПУ, голова Профбуду, авторитетні науковці та практики у своїх виступах запропонували різноманітні моделі, які застосовуються в різних частинах Європейського союзу для розуміння, яким чином організуються працівники та профспілки для обрання своїх представників з безпеки праці. Не менш цікаво було почути про досвід соціальної інспекції праці, яка працює в Польщі з 1983 року.


Ця дискусія буде продовжуватися за допомогою Міжнародної організації праці, тому що наші представники виявили значний інтерес до того, яким чином інспекція праці профспілок пройшла трансформацію державних інститутів у Польщі в 1989 році. Обговорили Північноєвропейський досвід побудови представництва в профспілках, а також питання про регіональних представників з безпеки праці від профспілок, про співпрацю з роботодавцями, про виділення ними коштів на поліпшення умов та безпеки праці.

В цілому ці п’ять годин були присвячені тому, щоб у профспілкових активістів з найпотужніших промислових галузей економіки склалося реалістичне уявлення, яким чином ми будемо працювати після ухвалення законопроекту «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі».

За матеріалами Пресцентру ФПУ
Охрана труда, здоровья и экологии | Направления деятельности | главная