зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Охрана труда, здоровья и экологии

24 Травня 2022
ДЕРЖПРАЦІ РОЗРОБИЛА ПОРЯДОК РОЗСЛІДУВАННЯ НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ В РЕЗУЛЬТАТІ БОЙОВИХ ДІЙ
Держпраці розробила та узгоджує з Мінекономіки проєкт постанови КМУ «Деякі питання розслідування нещасних випадків в умовах воєнного (надзвичайного) стану».

Він повинен удосконалити процедуру розслідування нещасних випадків на виробництві, що сталися з працівниками під час виконання трудових обов'язків внаслідок воєнних (бойових) дій, зокрема, бомбардувань, ракетних та артилерійських обстрілів, мінувань територій та приміщень, здійснення масових терористичних актів, що супроводжується загибеллю людей чи руйнувань особливо важливих об'єктів життєзабезпечення тощо.

Тож чинний Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою КМУ від 17.04.2019 р. № 337, доповнено новим розділом «Процедура розслідування нещасних випадків в умовах дії режиму воєнного (надзвичайного) стану».

Також удосконалять структуру акта за формою Н-1, зменшивши кількісний склад комісії із спеціального розслідування нещасних випадків та її обов'язки, а також спрощуючи процес оформлення документів за результатами її роботи.

Крім того, з'явиться можливість дистанційного засідання комісії з розслідування нещасного випадку з використанням засобів конференц-зв'язку, а також підписання протоколів та актів членами комісії і затвердження їх керівником органу, що утворив спеціальну комісію, шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН
Охрана труда, здоровья и экологии | Направления деятельности | главная