зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Охрана труда, здоровья и экологии

17 Листопада 2021
Про внесення змін до Постанови КМУ від 21.07.2021р. № 760 щодо фінансування видатків на охорону праці
Голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрій Зимін звернувся з листом до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля стосовно необхідності спрямування відповідних бюджетних коштів на потреби забезпечення безпечного стану охорони праці на вугільному виробництві.

В листі, зокрема, зазначається, що вугільна промисловість є дуже специфічною галуззю, особливості якої є складність гірничо - геологічних умов, агресивність середовища, наявність високих температур і вологості, а також потенційна небезпека вибухів метану та вугільного пилу. Тому, в таких умовах дійсності, підвищення ефективності виробництва і продуктивності праці в значній мірі залежить від забезпечення безпечних умов роботи та зменшення рівня травматизму, передумовою чого є належне технічне оснащення шахт, наявність необхідного в належному технічному стані гірничо -шахтного обладнання, машин і механізмів, а також підготовка та розвиток гірничих робіт.

Проте, як відомо, більша половина шахт працює без реконструкції, мають складні вентиляційні сітки та багаторівневий транспорт. В цілому промислово- виробничі фонди вуглевидобувних підприємств зношені понад 70 відсотків, і тому, для забезпечення поточного безаварійного виробничого процесу потребують отримання коштів.

На підстав вищевикладеного, з метою недопущення порушення конституційних прав шахтарів щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці Профспілкою запропоновано внести доповнення до Постанови №760 « Про внесення змін до пункту 12 порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі» та викласти в такій редакції, а саме:

« ….У разі наявної заборгованості із заробітної плати бюджетні кошти перераховуються за умови спрямування підприємствами на оплату праці та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати, не менше ніж 80 відсотків коштів, отриманих від реалізації вугільної продукції та інших надходжень. які також включають витрати на забезпечення безпечних умов праці, станом на 1 число місяця, що настає за звітним періодом.»
Охрана труда, здоровья и экологии | Направления деятельности | главная