зробити стартовою додати в обране


Работа с молодежью

4 Лютого 2022
У ЛЬВОВІ ВІДБУВСЯ КОНГРЕС МОЛОДІ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ
2-3 лютого 2022 року у Львові за сприяння Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. відбувся Конгрес молоді Федерації профспілок України.

Близько 40 представників молодіжних рад профспілок з різних регіонів України обговорили:
- проблеми, виклики та перспективи діяльності молодіжних структур в профспілковому русі України;
- суспільні запити сучасного молодого лідера;
- успішні кейси реалізації молодіжної роботи;
- роль молоді та шляхи реалізації розділу №11 «Молодому поколінню – нові можливості» Стратегії ФПУ.

Профспілку працівників вугільної промисловосьті України на даному конгресі представляла Юлія Борисова - член первинної профспілкової організації Дружківського машинобудівного заводу.

Зі вступним словом, захід відкрили Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько, представниця Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Марія Куцевол.

«Тема конгресу співпадає із тими завданнями, які визначені на VIII з’їзді ФПУ, прийнявши відповідну резолюцію. Тому учасники з'їзду повинні з одного боку засвоїти ті завдання, які є у резолюції, а з іншого – виділити свої власні ініціативи молодіжної політики в межах профспілок. Я вірю у те, що молодіже крило ФПУ задасть алгоритм і динаміку роботи усьому профспілковому руху України, зможе мобілізувати молодь на ті справи, які потребують спілчани, молоді працівники та студенти. Для них важливі робочі місця, професійний і кар’єрний розвиток. Тому під час з’їзду потрібно виявити, які сьогодні існують перешкоди на цьому шляху, і які є нові можливості», - розповів голова ФПУ Григорій Осовий.

Конгрес молоді ФПУ обрав нову голову Молодіжної ради ФПУ, її заступників та склад Молодіжної ради. Новою головою стала Іванна Храпко, - голова Молодіжної ради Профспілки працівників державних установ України.

Під час зібрання також було презентовано Стратегію діяльності ФПУ на 2021-2026 роки «Час дій та якісних змін» та обговорено сучасний стан профспілкового рух в Україні. Представниця Європейської Федерації профспілок громадського обслуговування Тоскані Белл презентувала дослідження «Об’єднання молодих працівників у профспілки».

За матеріалами ФПУ