зробити стартовою додати в обране


Работа с молодежью

18 Вересня 2019
ВЕЛОПРОБІГ НА ЧЕСТЬ ДНЯ МІСТА
Ось уже сьомий раз поспіль Молодіжна рада Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України проводить велопробіг по різних маршрутах Дніпропетровщини. Як і в минулому році, нині він співпав зі святкуванням Дня міста, і природно, що любителі велоспорту присвятили свій забіг цій знаменній даті.

Охочих взяти участь у велопробігу та показати свою майстерність було багато - понад 70 осіб. Воно і зрозуміло - адже сьогодні середній вік працюючих на шахтах і в філіях ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - трохи більше 30 років. А велосипед - це не просто засіб пересування, а чудове хобі, яке заряджає енергією, бадьорістю і приносить велику насолоду.

«Терком профспілки вугільників добре розуміє: щоб працювати в шахті, треба підтримувати гарне здоров'я, - зазначив голова Молодіжної ради Дніпропетровської теериторіальної організації Профспілки Олександр Береза. - Завдяки таким заходам молодь у нас росте сильною і здоровою. До того ж це своєрідне суперництво: влаштовуючи велопробіги, спартакіади, турніри та інші спортивні заходи, ми відриваємо молодь від того негативу, який є ще в наших містах. Слід зазначити, що в нинішньому велопробігу беруть участь не тільки шахтарі, але й їхні дружини, діти, друзі ».

Наймолодшими учасниками велопробігу були учні Тернівського гірничого ліцею Сергій Дерявко і Трохим Трофимов. Але юні не означає слабкі - хлопці змагалися нарівні з дорослими і, до речі, показали непоганий результат: в забігу, який проходив на стадіоні в Першотравневому парку, Трохим був третім. З огляду на вік, можна сказати, що для нього це - «золото».

Нагадаємо, що в минулому році маршрут, який пройшли велосипедисти, був досить серйозним - 25 кілометрів від Соборної площі Павлограда до села Морозівське. Цього року велосипедисти проїхалися по місту - від Будинку культури Машинобудівників до Соборної площі, а потім - в Першотравневий парк, де і відбувся святковий забіг на швидкість.

Одним словом, шахтарська молодь провела хороший день. В забігу на швидкість кращий результат показав Антон Герасименко (шахта «Благодатна»), на другому місці - Вадим Рибаков (філія «Павлоградська автобаза»), на третьому - Трохим Трофимов (Тернівський професійний гірничий ліцей).

По матеріалам Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.