зробити стартовою додати в обране


Работа с молодежью

3 Липня 2019
Пейтбол- це круто!
До такої одностайної думки прийшли учасники «боїв», які проходили 27 червня в Першотравневому парку м. Павлограда. Пейнтбол - відносно новий вид спорту. Але поступово він набирає обертів і стає все більш популярним серед шахтарів.

Змагання були організовані за ініціативою Молодіжної ради Дніпропетровської територіальної організації Профспілки. В яких взяли участь 16 команд, які представляли шахти і філії ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».

Турнір проходив на базі пейнтбольного клубу «Легіон» - поки що єдиного в м. Павлограді. Як розповів керівник Дмитро Пастушенко, клуб відвідують близько ста осіб різного віку і професій. База знаходиться в Першотравневому парку, де і відбулися змагання шахтарів.

Пейнтбол - це командна спортивна гра на свіжому повітрі. У ній використовуються спеціальні пневматичні рушниці - маркери, що стріляють кульками з фарбою. Звідси і назва гри: «paint» - фарба, «ball» - кулька. При попаданні в гравця кулька залишає яскраву пляму. Швидкість вильоту кульки досягає 100 метрів в секунду, тому під час гри є обов'язковим носіння захисної маски ». Маркери, до речі, імітують вогнепальну зброю, від спортивних аналогів вони відрізняються зовнішнім виглядом і вагою, наближеним до зразків реальної зброї. Багаторівневі споруди, або спеціально підготовлені площі імітують реальні умови проведення військових операцій.
«Сучасний пейнтбол - це азартний бій, відмінний спосіб емоційно розрядитися, - розповів Дмитро Пастушенко. - Гра дає можливість випробувати унікальні відчуття, максимально проявити свої лідерські якості. Емоційну суть пейнтболу психологи визначають як «повернення в дитинство» в хорошому сенсі цього слова (пам'ятаєте гру «в війну» або «в індіанців»?). Через гру дорослі люди знімають накопичену напругу , намагаються урізноманітнити рутинні будні ».

Все це відчули в цей день на собі шахтарі.. В обстановці, наближеній до бойової, юнаки і дівчата, зайнявши позиції, билися за прапор, який необхідно було захопити і принести на базу. При попаданні маркером боєць виходив з ладу. Гра йшла на вибування, і, як зазначили згодом організатори, хлопці виклалися на всі сто відсотків. Це при тому, що переважна більшість з них тримали в руках маркери перший раз в житті, і не було ніякої попередньої підготовки.

Найбільшою мірою волю до перемоги проявили хлопці з команди Першотравенського ремонтно-механічного заводу. Вони посіли перше місце. Постаралися всі п'ятеро - голова молодіжної ради підприємства Олександр Гордієнко, вальцювальник Сергій Бойченко, оператор верстатів з ПУ Олександр Анісімов, слюсар-ремонтник Михайло Твердохліб, головний спеціаліст з операційного поліпшення Денис Костенко
«Пейнтбол - це круто, - висловили свої враження хлопці. - Маса емоцій, енергетики, драйву. У нас в Першотравенську, на жаль, займатися цим екстремальним видом спорту можливості немає, але ми будемо приїжджати в Павлоград - обов'язково! Спасибі теркому і Молодіжній раді за те, що організували такий захоплюючий захід ».

Друге і третє місця зайняли команди шахт «Західно-Донбаська» і «Степова». Учасників змагань вітали заступник голови теркому ППВП Михайло Тютюнник і та голова Молодіжної ради ДТО ППВП Олександр Береза. Переможці отримали грамоти та премії, а на завершення свята учасники поласували кашею.

Одним словом, день вдався - море позитивних емоцій отримали всі учасники змагань, незалежно від того, виграли вони чи програли. Правда, не обійшлося без ексцесів - все-таки з невеликої відстані маркер б'є досить боляче. Кривавий синяк одному з бійців довелося обробляти медсестрі - її присутність на подібних змаганнях обов'язково. Все-таки пейнтбол - екстремальний вид спорту. Але не дарма ж, як свідчить статистика, цією грою в світі захоплені дев'ять мільйонів чоловік.

Тепер пейнтбол прописався і серед шахтарів. Як сказав на закінчення Дмитро Пастушенко, в результаті подібних змагань поступово складається кістяк бійців, вже в кінці серпня планується провести міський турнір на кубок мера, після чого буде остаточно сформована команда Павлограда, яка братиме участь в змаганнях вищого рівня. Мають намір навіть провести відкритий турнір з пейнтболу в місті, на базі пейнтбольного клубу «Легіон».



По матеріалам Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.