зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Культура

15 Лютого 2022
Головний секрет гарного улову- успіх
12 лютого на ставок села Варварівка прибули три автобуси з шахтарями з Павлограда, Тернівки та Першотравенська. Тут за ініціативи Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України відбулися вже традиційні змагання зі спортивного зимового риболовлі.


У теркомі Профспілки до риболовлі готувалися ґрунтовно та завчасно. Насамперед подбали про безпеку рибалок.

«Ми неодноразово виїзджали на ставок села Варварівка та вимірювали там товщину льоду, – розповів завідувач оргвідділу теркому Профспілки вугільників Михайло Коломієць. – Наразі його товщина близько 20 сантиметрів, і можна не боятися виходити на лід. На кожній шахті було проведено відповідні інструктажі, а на ставок разом із рибалками приїхали працівники рятувальної служби. Звичайно, терком подбав і про призи та нагороди».

Багато рибалок вважають зимову риболовлю цікавішою за літню, і для цього є вагомі підстави. Взимку більшість водойм покривається міцним шаром льоду, що дає змогу обловити ділянки, недоступні в будь-яку іншу пору року. Ще одна перевага – доступність. Грошей, заощаджених на літньому спінінгу, вистачить на придбання пристойного набору зимових снастей.

Але для шахтарської зимової риболовлі навіть це не головне. Як одностайно стверджували всі, з ким довелося поговорити, головне – в задоволенні єднання з природою і спілкування з друзями.

«Якщо запрошують, їжджу завжди, – поділився Євген Носов із шахти «Дніпровська». – Тут ми відпочиваємо душею та тілом, і не має значення, хто скільки наловив риби. Ділимося один з одним мотилем, спілкуємося. Сподіваємося, що ця добра традиція, закладена понад десять років тому, буде продовжена».

До речі, підтримати Євгена разом із ним на риболовлю приїхала його дружина Олена, майстер Першотравенського гірничого ліцею.

«У нас це сімейне, – розповіла Олена. – Чоловік захоплюється риболовлею з дитинства, і я теж – це в мене від батька. Загалом люблю рибку – і ловити, і готувати».

Звичайно, задоволення від риболовлі та спілкування з друзями дуже важливе, і все ж таки не можна скидати з рахунків дух змагальності: кожен таки сподівався, що його улов буде вагомим, гідним того, щоб претендувати на призове місце. А для цього потрібний не лише азарт, а й велике вміння. Ну, і, звичайно, удача, яку рибалки називають головним секретом гарного лову.

…Ближче до полудня відбулося підбиття підсумків. Найбільший улов – у Валерія Горбунова з шахти «Дніпровська», друге та третє місця посіли Дмитро Коваленко з шахти «Західно-Донбаська» та Олександр Шугайло (шахта «Дніпровська»).
У командному заліку найвагоміший улов у гірників шахти «Дніпровська» (більше трьох кілограмів), друге та третє місце посіли відповідно шахти «Західно-Донбаська» та «Степова».

Переможці отримали грошові премії та призи, серед яких газова піч, туристичний казанок та різноманітне рибальське спорядження. А на завершення рибальського свята відбувся обід із ароматною солдатською кашею – подарунок від підшефної військової частини Нацгвардії України.


За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки
Культура | Направления деятельности | главная