зробити стартовою додати в обране


Направления деятельности

Культура

25 Січня 2022
Історія шахтарської Профспілки знайшла своє відображення в книзі
В м. Дніпрі вийшла друком книга «Перекличка епох. Профспілки Дніпропетровщини: історія та сучасність. Окремий розділ у ній присвячений шахтарській профспілці – Дніпропетровській територіальній організації Профспілки працівників вугільної промисловості України.


В книзі зазначається наступне.

Як на початку минулого століття створювалися перші профспілкові організації Наддніпрянщини і хто був їхнім предтечею? Хто вів у себе перші профспілки? Чому у них може повчитися нинішне поколінню активістів робітничого руху? Як відповідають на виклики часу сучасні профспілки? Відповіді на ці та інші питання можна знайти на сторінках книги, підготовленої до 115-річчя зародження профспілкового руху на Дніпропетровщині.

Книга, безумовно, цінна: дуже небагато інститутів суспільства змогли протягом століть не тільки зберегтися, а й зміцнити свій вплив. Слід зазначити , що Профспілки, були і залишаються сьогодні затребуваними у людей праці. А для мешканців Західного Донбасу книга цінна ще й тим, що в ній широко висвітлено багатогранну діяльність шахтарської Профспілки – від початку освоєння вугільного регіону, перших шахтарських страйків до нинішньої боротьби за гідний рівень життя гірників. Головне завдання сьогодні – не допустити, щоб Західний Донбас перетворився на депресивний регіон, де вмирає, де не буде ні роботи, ні зарплати, ні нормальних умов життя шахтарів та їхніх сімей.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки.
Культура | Направления деятельности | главная