зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

30 Вересня 2022
Засідання Антикризового енергетичного штабу
29 вересня під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля за участі керівника Профспілки працівників вугільної промисловості України Андрія Зиміна відбулося засідання Антикризового енергетичного штабу.

На порядку денному було обговорено стан підготовки до опалювального сезону, роботу підприємств паливно-енергетичного комплексу в осінньо-зимовий період 2022/2023 та ліквідацію наслідків російської військової агресії в електроенергетичних системах. В даному засіданні взяли участь Міністр енергетики України Герман Галущенко, в.о. генерального директора директорату електроенергетичного комплексу та розвитку електроенергії Міненерго, секретар антикризового енергетичного штабу Олександр Мартинюк, представники відповідних установ і відомств, а також народні депутати України. Учасники засідання заслухали інформацію Міністра енергетики України Германа Галущенка щодо накопичення енергоресурсів. Так, за інформацією Міністра наразі на складах накопичено близько 2 млн. тонн вугілля і майже 14 млн. куб. м газу в підземних сховищах.

В свою чергу, профспілковий лідер у своєму виступі окреслив ряд нагальних питань, які потребують безпосереднього втручання керівника Уряду. Це, зокрема, проведення під головуванням Прем'єр-міністра України наради з метою обговорення питання виділення необхідних коштів на підтримку державних вугледобувних підприємств. Зокрема, на охорону праці. Очільником Профспілки було наголошено на тому, що у разі достатнього фінансування вугледобувних підприємств, видобуток вугілля можна збільшити у 2 рази і більше . Окрім того, було зазначено , що на даний час на підприємствах вугільної промисловості наявний брак підземних працівників з видобутку вугілля. Це пов’язане з тим, що на місцях воєнні комісаріати не завжди дотримуються затверджених списків на бронювання підземних працівників. Озвучені Андрієм Олександровичем питання знайшли підтримку у Прем'єр- міністра України.

За результатами роботи Антикризового енергетичного штабу буде складено відповідний протокол, а також поставлено завдання максимально пришвидшитись у питанні накопичення енергоресурсів та розглянути можливості оперативного збільшення власного видобутку газу та вугілля.