зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

7 Лютого 2024
ШАХТАРІ ЛЬВІВЩИНИ ВИМАГАЮТЬ СПРАВЕДЛИВОСТІ
6 лютого відбулося перше судове засідання за позовом ДП “Львіввугілля” до Пенсійного фонду України в інтересах шахтарів однієї з шахт держпідприємства, права яких були грубо порушено в частині оплати листків непрацездатності.

У рамках судового засідання заслухано, як доводи юристів ДП «Львіввугілля», так і позицію ПФУ. Розгляд відкладено на 27 лютого поточного року.

Працівники ДП “Львіввугілля” з серпня 2023 року потерпають через не нарахування страхових виплат по тимчасовій непрацездатності органами Пенсійного Фонду України.

Слід зазначити, що Пенсійний Фонд України, який зараз виплачує допомогу по тимчасовій непрацездатності, не проводить нарахування страхових виплат з розрахунку середньої зарплати працівника, в зв’язку з несплатою ЄСВ за період втрати працездатності.

Заборгованість ДП “Львіввугілля” з ЄСВ має системний характер та накопичена за багато років через те, що зараховуються першочергово штрафні санкції, а не саме ЄСВ. Погасити ЄСВ в реаліях сьогодення без втручання державних інституцій неможливо.

З метою відновлення соціальної справедливості юристи шахт держпідприємства скерували до суду позовні заяви до Пенсійного фонду України.

Група шахтарів, чиї права були грубо порушено прибули на суд та вимагають справедливої оплати листків непрацездатності.




За матеріалами Львівської територіальної організації Профспілки