зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

18 Жовтня 2023
Прем’єр-міністр: Головне завдання на опалювальний сезон — забезпечити людей світлом і теплом, захистити енергоінфраструктуру та продовжити відновлення
Україна завершує планові ремонти на енергетичних об’єктах, щоб задіяти максимальні потужності протягом цієї зими. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 17 жовтня.

«Україна увійшла в осінньо-зимовий період. Головне наше завдання — забезпечити людей світлом і теплом, захистити енергетичну інфраструктуру та продовжити відновлення. Бо це умови для життя тут і зараз. Це запорука нашої стійкості», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду повідомив, що вже додано в енергосистему 1,5 ГВт потужностей, і ця цифра буде збільшена до 1,7 ГВт, як і заплановано. Крім того, Україна має 15,8 млрд кубів газу в сховищах із запланованих 16,5 млрд кубічних метрів. За даними НАК «Нафтогаз», є всі шанси пройти зиму за рахунок газу власного, українського видобутку.

«Щодо пунктів незламності. Розгорнули їх понад 13 тис. Найбільше на Дніпропетровщині, в Києві та на Харківщині. Проте, близько 2,5 тис. пунктів потребують доукомплектування. Це завдання для місцевої влади. Всюди має бути генератор, пальне, старлінк, засоби опалення. Скоро всі зможуть знайти найближчий до себе пункт незламності через інтерактивну карту в Дії», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що комбінація активного та пасивного захисту енергооб’єктів також зменшить ризики в разі масованих російських атак.

Джерело: Урядовий портал