зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Грудня 2023
ДИТЯЧІ ВИРОБИ - ЦЕ ПІДНЕСЕНИЙ СВІТ КРАСИ І ФАНТАЗІЇ
19 грудня народний музей шахтарської слави шахтоуправління «Тернівське» відвідав Голова Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Сергій Юнак.


Завдяки Дніпропетровській територіальній організації Профспілки працівників вугільної промисловості України і особисто Сергію Івановичу Юнаку про народний музей шахтарської слави шахтоуправління "Тернівське" дізналися у Європі.

Нагадаємо, що президент Європейської мережі вугільних музеїв Маргарет Фаулл, яка була гостею України ще до війни, особисто відвідала музей шахтарської слави на шахті "Західно-Донбаська". На неї незабутнє враження справило відвідування цього музею, який знаходиться безпосередньо на працюючій шахті.


Про народний музей шахтарської слави шахтоуправління "Тернівське" Маргарет Фаулл написала в своєї книзі «Вшанування вугільної промисловості в усьому світі. Міжнародні музеї, центри спадщини та місця, пов’язані з видобутком вугілля», в якої зібрана інформація про всі вугільні музеї, які є в світі.

Сергій Іванович Юнак під час відвідування музею з інтересом прослухав екскурсію та подивився виставку дитячих робіт Центру дитячої та юнацької творчості Тернівської міської ради.

"Дитячі вироби - це піднесений світ краси і фантазії" - сказав С. Юнак.

На згадку, Сергію Івановичу подарували оберіг, ляльку - мотанку, яку зробили діти.

За матеріалами Дніпропетровської територіальної організації Профспілки