зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

22 Березня 2021
Онлайн-нарада в Міненерго України.
Згідно з протокольним рішенням наради, яка відбулася в Міненерго України 17.03.2021 з питань погашення заборгованості по заробітній платі працівникам ДП «Львіввугілля», 22 березня відбулася онлайн-нарада під головуванням заступника Міністра О.Зоріна. В даній нараді прийняли, представник ПАТ «Центренерго» Віталій Довгаль, народний депутат України Михайло Бондар, керівники державних вугледобувних підприємств, а також заступник голови Укрвуглепрофспілки Андрій Зимін та голови відповідних територіальних і первинних організацій Профспілки

Відповідно до порядку денному було розглянуто питання про погашення заборгованості вугледобувним підприємствам за відвантажену вугільну продукцію та налагодження співпраці з ПАТ «Центренерго».

На початку наради заступник Міністра енергетики України Олександр Зорін поінформував присутніх про те, що з приводу перерозподілу бюджетних коштів та наближення термінів їх виплати на заробітну плату шахтарям Міністерством енергетики України було направлено листа до Прем'єр-міністра України, котрий в свою чергу надав відповідне доручення керівництву Міністерства фінансів України.

Слід зазначити, що згідно протоколу минулого засідання в Міненерго України від 17. 03., ПАТ « Центренерго» повинно було надати графіки погашення заборгованості за відвантажену вугільну продукцію по всім вугледобувним підприємствам. Нажаль цього не сталося. Представник ПАТ « Центренерго» у своєму виступі доповів про обсяги відвантаженого вугілля державними вугледобувними підприємствами та про наявність заборгованості перед держпідприємствами.

Після виступу представника ПАТ «Центренерго» слово було надано керівникам державних вугледобувних підприємств, які доповіли про кількість видобутого вугілля, відвантаженої вугільної продукції, а також про наявні борги по заробітній платі перед гірниками.

Заступник голови Профспілки Андрій Зимін у своєму виступі наголосив на необхідності здійснення розрахунків за відвантажену вугільну продукцію та складання актів про постачання і отримання вугілля, визначення шляхів та термінів погашення наявної заборгованості. Також заступником голови Профспілки було зазначено про необхідність проведення наступної наради в аналогічному форматі з метою розроблення механізму вирішення невідкладних проблемних питань вугільної галузі. Всебічну підтримку шахтарям висловив і народний депутат України Михайло Бондар. У своєму виступі Михайло Леонтійович звернувся з проханням до заступника Міністра Олександра Зоріна про надання відповідних розрахунків для внесення змін до Державного бюджету України на 2021 рік стосовно збільшення обсягів державної підтримки на покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

На завершення онлайн – наради заступник Міністра енергетики Олександр Зорін зазначив,що незабаром буде складено відповідний протокол і надісланий всім учасникам. Про проведення більш широкої наради за участю представників Уряду України, керівників відповідних міністерств і відомств, керівників державних підприємств та профспілок можна буде говорити тільки після завершення карантинних заходів. Тому, в понеділок 29 березня, буде проведена нарада в аналогічному цього дня форматі.