зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

17 Червня 2016
У Міненерговугілля відбулась зустріч з представниками всеукраїнських галузевих профспілок та об'єднань організацій роботодавців паливно-енергетичного комплексу
Зустріч організували для обговорення нагальних питань та презентації Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік.

У вступній промові заступник Міністра – керівник апарату Дмитро Лабоженко наголосив: «Міненерговугілля є учасником конструктивного соціального діалогу та підтримує співпрацю в напрямку впровадження реформ в енергетичному секторі».

Під час зустрічі Міненерговугілля презентувало План пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.05.2016 № 418-р. Зокрема, представлено пріоритетні напрямки діяльності підприємств паливно-енергетичного комплексу.

У ході конструктивного діалогу обговорено питання участі профспілок у вирішенні питань подальшого розвитку та сталої роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу. Зокрема, профспілки заявили про зацікавленість у залученні їхніх представників до вирішення кадрових питань, розроблення програм реформування галузей. Також наголошували про потребу оновлення енергетичної стратегії України, врахування ситуації в країні та збільшення заходів для забезпечення енергетичної безпеки. Серед пропозицій – заходи з модернізації підприємств, опрацювання можливостей переведення теплової генерації на інші види палива, покращення збуту вугільної продукції, відновлення роботи підприємств нафтопереробного комплексу та інші.

Під час обговорення представники всеукраїнських профспілок та об’єднань організацій роботодавців паливно-енергетичного комплексу порушили низку нагальних питань, які потребують врегулювання. Йшлося про виконання заходів з безпеки підприємств атомно-промислового комплексу, вчасну виплату заробітної плати шахтарям, забезпечення працівників вугільних підприємств засобами індивідуального захисту, поліпшення розрахунків на енергетичному ринку, впровадження програм соціального захисту працівників у разі реструктуризації підприємств, збереження кадрового потенціалу енергетичної галузі тощо.

За підсумками зустрічі вирішили надалі проводити робочі наради та зустрічі з представниками всеукраїнських профспілок за галузевими напрямами роботи.

Пресс-служба Министерства энергетики и угольной промышленности Украины