зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

3 Червня 2016
Ініціативна група визначила дату проведення Установчих зборів з формування нового складу Громадської ради при Міненерговугілля України
Установчі збори заплановано провести 17 серпня 2016 року. Відповідне рішення прийнято на засіданні Ініціативної групи, яке відбулося 2 червня 2016 року.

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості - керівник апарату Дмитро Лабоженко, якого було запрошено на засідання, зазначив, що співпраця з громадськістю є одним із пріоритетів роботи Міненерговугілля, а також наголосив на необхідності дотримання всіх вимог законодавства при формуванні Громадської ради та забезпечення відкритості та прозорості цього процесу.

Ініціативна група розпочинає прийом документів, який триватиме до 18 липня включно, як передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996.

Під час засідання схвалено Порядок подання заяв інститутами громадянського суспільства, повідомлення Ініціативної групи з підготовки Установчих зборів для формування Громадської ради при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, Регламент та Порядок проведення відповідних Установчих зборів.
Нагадаємо, термін повноважень чинної Громадської ради при Міненерговугілля України, яку очолює Герой України Семен Поташник, добігає кінця 28 серпня 2016 року. Згідно з вищезазначеною постановою Уряду, формування нового складу громадської ради розпочинається не менш як за 60 днів до припинення повноважень, а прийом документів припиняється за місяць до проведення Установчих зборів. До складу Громадської ради, згідно з постановою № 996 (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 14 травня 2015 року № 301), може бути обрано не більше 35 представників інститутів громадянського суспільства.

Правительственный портал