зробити стартовою додати в обране


Президиум ЦК профсоюза № 9 от 18 февраля 2010 года

Про ситуацію, що склалася в ДП «ВК «Краснолиманська»

В трудовому колективі Державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська», яке знаходиться в сфері управління Міністерства вугільної промисловості України, на цей час склалася вкрай напружена соціальна ситуація у зв’язку із здійсненням дій з передачі в оренду Центральної збагачувальної фабрики «Краснолиманська», яка є структурним підрозділом даного підприємства.

2 лютого 2010 року в порушення чинного законодавства України і, зокрема, Законів України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» і «Про оренду державного і комунального майна» (ст.8), а також норм Галузевої угоди та колективного договору без повідомлення генерального директора і голови профспілкового комітету підприємства були проведені так звані збори в присутності біля 150 осіб (з 5-ти тисяч працюючих), на яких без будь-яких повноважень на це і всупереч прийнятому рішенню конференції трудового колективу ДП «ВК «Краснолиманська», що відбулося на початку 2009 року, здійснено намагання від імені всіх працюючих протягти рішення щодо передачі в оренду збагачувальної фабрики, відокремивши її від цілісного майнового комплексу підприємства.

При цьому грубо були порушені і ряд положень затвердженої Мінвуглепромом України (№ 246 від 17.06.2009 року) «Інструкції про порядок розпорядження майном підприємств, що належать до сфери управління Міністерства вугільної промисловості України».

Зазначену ситуацію ЦК профспілки розцінює, як намагання рейдерськими засобами роз’єднати єдиний майновий комплекс в угоду окремих приватних осіб і структур. ЦК профспілки рішуче заявляє про недопустимість таких дій всупереч законодавству України і положень Галузевої угоди та колективного договору.

На підставі вищевикладеного Президія ЦК профспілки ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Вимагати від Міністерства вугільної промисловості України:

1.1. З метою недопущення погіршення соціально-економічного стану ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» негайно призупинити всі дії стосовно розірвання цілісного майнового комплексу шляхом виділення з його складу збагачувальної фабрики « Краснолиманська».

1.2. Для врегулювання у трудовому колективі розбіжностей у відношенні щодо доцільності передачі в оренду ЦЗФ «Краснолиманська» провести науково-технічну раду по розгляду цього питання за участю представників профспілкових органів підприємства та ЦК Профспілки.

1.3. Відповідно до розділу 11 Галузевої угоди надати ЦК Профспілці наявні матеріали стосовно передачі в оренду ЦЗФ «Краснолиманська» ДП «ВК «Краснолиманська».

2. Контроль за виконанням даної Постанови покласти на першого заступника голови профспілки Мамченка В.М.

Голова Профспілки В.І.Турманов