зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

12 Вересня 2023
ВІТАННЯ ГОЛОВИ ФПУ ГРИГОРІЯ ОСОВОГО УЧАСНИКАМ VI З’ЇЗДУ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
Шановні делегати, дорогі спілчани, колеги!


Прийміть щирі слова вдячності, підтримки і найкращі побажання з нагоди високого зібрання – VІ З’їзду Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Сьогодні у час широкомасштабної окупаційної війни росії проти України Ваша Профспілка спільно із трудовими колективами, незважаючи на руйнування і втрати галузі, гідно забезпечує роботу паливно-енергетичного комплексу країни.

Профспілка і її організації наполегливо із справедливими вимогами продовжує, на всіх рівнях, захищати трудові і соціально-економічні права й інтереси шахтарів.

Анексія росією територій Донецької та Луганської областей у 2014 році та бомбардування й окупація у 2022 і 2023 роках призвели до значних втрат трудового потенціалу, закриття шахт, позбавлення умов праці, житла і засобів до існування. Багато сімей шахтарів були змушені покинути рідні місця.

У цих умовах війни ми всі проявили єдність і солідарність, об’єдналися у боротьбі проти ворога, надали допомогу потерпілим спілчанам та Збройним силам України. Війна нас згуртувала і загартувала.

Ми дякуємо спілчанам – шахтарям, які сьогодні зі зброєю боронять і звільняють нашу землю від російських окупантів, честь і шана мужнім колегам. Висловлюємо слова вдячності і підтримки шахтарям трудового фронту.

Перед нами нелегкі завдання відбудови і відновлення житла, економіки, України. Ми віримо у побудову оновленої країни з верховенством права, гідними соціальними стандартами праці та її оплати, повагою до праці шахтарів і всіх трудівників, профспілок, громадянського суспільства.

Бажаю Вам, шановні делегати та учасники З’їзду, плідної роботи, прийняття конструктивних рішень, зміцнення і консолідації Вашої Профспілки і профспілкового руху в Україні.

Зичу Вам, Вашим рідним і спілчанам, міцного здоров’я, родинного щастя, добра і достатку, мирного неба, успіхів і Перемоги нашому народу, нашій Україні!


З повагою

Голова Федерації

профспілок України Григорій Осовий

12 вересня 2023 року