зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

23 Лютого 2021
Засідання Антикризового енергетичного штабу.
23 лютого під головування Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося онлайн - засідання Антикризового енергетичного штабу. На порядку денному було розглянуто ряд питань, пов’язаних з функціонуванням електроенергетичного комплексу України. Було обговорено питання щодо реалізації Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

В даній нараді взяли участь голова Профспілки працівників вугільної промисловості України – Віктор Турманов, Міністр розвитку територій- Олексій Чернишов, Голова Асоціації міст України - Віталій Кличко, перший заступник Міністра енергетики України – Юрій Вітренко,голова НКРЕКП - Валерій Тарасюк, голова правління « НЕК «Укренерго» - Володимир Кудрицький, народні депутати України Вікторія Гриб, Михайло Бондар, Юрій Камельчук.

Також під час даного засідання було обговорено і деякі питання вугільної галузі України. З приводу даного питання виступив голова Профспілки Віктор Турманов. У своєму виступі голова Профспілки озвучив нагальні шахтарські питання, зокрема:

- Відсутність тривалого часу керівника профільного Міністерства, а в. о. Міністра, який призначається не має права на розподіл бюджетних коштів, на виплату заробітної плати;
- Виплата заробітної плати шахтарям, заборгованість з якої станом на 23 лютого складає 830 млн. грн.;
- Повернення права на пенсію за віком на пільгових умовах підземним працівникам, яким воно було безпідставно скасовано ( Списки №1, 2).

На завершення голова Профспілки висловив прохання до Прем'єр-міністра України щодо проведення під його головуванням наради за участю в. о. Міністра енергетики Юрія Вітренко, представників галузевих шахтарських профспілок , а також відповідних Міністерств для вирішення нагальних шахтарських питань.

По закінченню наради голова Профспілки направив на адресу Прем'єр- міністра України листа, в якому викладені всі нагальні питання шахтарів.