зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

8 Вересня 2020
Зустріч в Міністерстві фінансів України по обговоренню проекту Державного бюджету на 2021 рік.
Сьогодні, 8 вересня, в рамках здійснення соціального діалогу та з метою обговорення проекту Державного бюджету на 2021 рік в Міністерстві фінансів України під головуванням заступника Міністра відбулася зустріч представників Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців.

В даному засіданні взяли участь Шубін Олександр Олександрович,перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, Жугаєвич Ярема Васильович,голова Профспілки авіабудівників України, Турманов Віктор Іванович, голова Профспілки працівників вугільної промисловості України та інші.

В ході обговорення голова Укрвуглепрофспілки у своєму виступі охарактеризував стан справ у вугільній промисловості і акцентував увагу представників Мінфіну на тому, що постійне недофінансування галузі призвело до наявної критичної ситуації, яка в свою чергу призвела до вибуху акцій протесту від заходу до сходу України. Профспілковий лідер наголосив, що Міністерство енергетики України надало проектні розрахунки щодо фінансового забезпечення вугільної галузі у 2021 році в розмірі 13,1 млрд. гр., а Міністерство фінансів України в свою чергу пропонує виділити на наступний рік вугільній промисловості України 4, 5 млрд. грн.

Голова Профспілки зазначив, що надані проектні показники не дають змоги налагодити стан справ у вугільній галузі. Адже у шахтарів існують борги по заробітній платі, зношене очисне, прохідницьке та стаціонарне обладнання, наявні борги за використану електроенергію,а також по сплаті ЄСВ та інше.

Профспілковий лідер висловив категоричну незгоду з даними розрахунками Міністерства фінансів України та зазначив , що буде звертатися до Прем'єр-міністра України для відповідного реагування Глави Уряду з приводу бюджетного фінансування галузі у 2021 році.