зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

26 Серпня 2020
Обрано Громадську раду при Міністерстві енергетики України
Проведено Установчі збори з формування Громадської ради при Міністерстві енергетики України.

Громадську раду обрано в кількості 32 представники громадських організацій енергетичного спрямування. Головою Громадської ради за підсумками відкритого голосування обрано Героя України, голову Громадської спілки «Асоціація «Гідроенергетика України» Семена Поташника.


Збори відкрила в.о. державного секретаря Міністерства енергетики Світлана Пержинська. Звертаючись до представників громадськості, в.о. державного секретаря наголосила, що Міністерство розраховує на тісну співпрацю з Громадською радою з метою налагодження діалогу з профільними експертними інститутами громадянського суспільства, використання накопиченого професійного досвіду в напрямках формування та реалізації державної політики у сфері паливно-енергетичного комплексу.

«Фаховий склад Громадської ради, високопрофесійні, відповідальні люди, налаштовані на конструктивну командну роботу, серед яких будуть представники від кожної сфери паливно-енергетичного комплексу, професійних спілок, юристів, науковців, екологів, організацій роботодавців, експертів та інших інститутів громадянського суспільства, дозволить розглядати проблемні питання ПЕК державного рівня та формувати консолідовану громадську думку», - зазначила Світлана Пержинська.

Також в.о. державного секретаря відзначила ефективну організацію підготовки проведення Установчих зборів Ініціативною групою та подякувала учасникам зборів за активність та бажання працювати для розвитку енергетичної галузі.

Збори обрали першого заступника голови Громадської ради – Татаринова Анатолія Арефійовича, голову Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців ПЕК України», та секретаря Громадської ради - Яцкевича Станіслава Володимировича, представника ВГО «Рада ветеранів праці енергетики».

Новообраний голова Громадської ради Семен Поташник подякував попередньому складу Громадської ради при Міненерговугілля за плідну роботу. Частина представників громадськості увійшла до нового складу Громадської ради при Міненерго. Запевнив, що Громадська рада буде надавати сприяння Міністерству у виконанні поставлених Урядом завдань.

Анатолій Татаринов окреслив напрямки діяльності Громадської ради та повідомив, що після затвердження наказом Міненерго складу Громадської ради та Положення про Громадську раду на найближчому засіданні Громадської ради буде сформовано секції за напрямками енергетичної галузі.

Нагадаємо, до участі в Установчих зборах за підсумками опрацювання поданих документів допущено 33 представники громадських організацій та об’єднань. З них 32 взяли участь у зборах (двоє з них приєдналися онлайн). Представником від Профспілки працівників вугільної промисловості України в Громадській раді є Білуха Юрій Микитович.


По матеріалах Міністерства енергетики України.