зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

30 Травня 2019
Візит Президента України на шахту Львівщини.
Президент України Володимир Зеленський відвідав шахту «Лісова» у Сокальському районі Львівської області, де внаслідок аварії минулої ночі загинуло двоє гірників – Михайло Турко та Михайло Павлик.


Глава Держави поспілкувався з рідними шахтарів та висловив їм глибоке співчуття.

Також Глава Держави поспілкувався з робітниками шахти «Лісова» та з профспілками ДП «Львіввугілля». Голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин зазначив, що напередодні трагедії, 28 травня , представники шахтарських профспілок Львівщини перебували в м. Києві під Адміністрацією Президента України. Профспілки намагалися довести до відома Глави Держави ту критичну ситуацію, що склалася на державному підприємстві « Львіввугілля» у зв'язку з невиплатою заробітної плати та відсутністю збуту вугільної продукції. З представникам шахтарських профспілок зустрівся представник Президента в КМУ Андрій Герус, якому було передано вимоги та звернення шахтарів.



Олег Петрович передав особисто Президенту України ці звернення .

Крім цього, Президент провів нараду щодо нічної аварії та ситуації на шахті.
«Сталося велике горе – ми втратили двох людей. Ми сьогодні також почули про проблеми щодо умов праці шахтарів, умов безпеки. Розуміємо, що дуже складне питання. Тому скликаємо РНБО», – сказав Глава Держави після відвідання шахти.

Орієнтовно засідання може відбутися у п’ятницю, 31 травня.

Президент також підкреслив, що сім’ї шахтарів, які загинули минулої ночі, одержать підтримку від Держави.

«Вже прийнято рішення виділити по 100 тисяч гривень», – повідомив він.
Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що особисто допоможе родинам загиблих у вирішенні житлового питання.