зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Травня 2019
Акція протесту шахтарів Львівщини в м. Києві.
Сьогодні з 8 годин ранку під Міністерством енергетики та вугільної промисловості України шахтарі ДП « Львіввугілля» проводять акцію протесту. Вдатися до таких дій шахтарів змусила ситуація, що склалася на державному підприємстві по виплаті заробітної плати та реалізація вугільної продукції. На численні звернення трудового колективу, профспілок до профільного міністерства та Уряду відповіді не надійшло. Тим самим Міненерговугілля самоусунулося від вирішення нагальних питань шахтарів.


У зв'язку з цим шахтарі Галичини прибули до м. Києва і хочуть отримати відповідь на свої запитання від урядовців.


Розпочав акцію протесту голова Львівської територіальної організації Профспілки Олег Турчин, який озвучив головні вимоги шахтарів. Це- виплата заробітної плати, налогодження збуту вугілля, реприватизація «Західенерго» .


Голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов висловив свою всебічну підтримку шахтарям та зазначив , що 316 млн. грн, які перепризначені на виплату заробітної плати шахтарям є останнім джерелом фінансування. Профспілковий лідер в черговий раз наголосив на необхідності внесення змін до Державного бюджету України на 2019 рік для підтримки вугільної галузі.


Солідарну підтримку шахтарям висловили секретар Червоноградської міської ради, який разом прибув на акцію протесту та голова Торецької територіальної організації Профспілки Василь Щербань. У своєму виступі секретар міської ради наголосив на необхідності підтримки шахтарів, щоб люди у пошуках кращої долі не від'їзджали за кордон. « Тепло – в хату, шахтарям – зарплату». В свою чергу Василь Петрович зазначив, що проблеми у шахтарів однакові , що на заході України , що на сході. У шахтарів східного регіону також є проблеми з виплати заробітної плати та оплати за вугільну продукцію. Шахтарі сходу підтримують шахтарів Галичини. «В єдності –наша сила» - зазначив Василь Петрович.


Для обговорення та вирішення порушених питань була створена робоча група на чолі з головою Профспілки.