зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

5 Квітня 2019
Під загрозою відключення від електропостачання знаходяться шахти державних вугледобувних підприємств
Ситуація з електропостачанням на вугледобувних підприємствах набуває загрозливих масштабів.

Так, за інформацією голів Торецької та Лисичанської територіальних організацій Профспілки Щербаня В.П. та Іванішина В.Т. до ДП «Торецьквугілля» та «Лисичанськвугілля» вже надійшли офіційні листи-попередження про відключення електричної енергії. Також було зазначено, що на деяких підприємствах вже розпочали часткове відключення.

А що з грошима? Розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.01.2019 р. № 59-р про виділення коштів з Державного бюджету 450 млн. грн. для забезпечення у 2019 році оплати за спожиту електричну енергію державними вугледобувними підприємствами, яке є обов’язковим до виконання, - виконується лише частково. На сьогоднішній день надійшло лише 280 млн. гривень.

Що стосується виплати заробітної плати?
Станом на 1.04.2019 року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств складає понад 319 млн. гривень.

Сьогодні, реальна ситуація, яка склалася на вугледобувних підприємствах, може призвести до загострення соціально-економічної обстановки в містах, де вони розташовані.

У зв'язку з цим, голова Профспілки Віктор Турманов звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика з проханням терміново провести нараду з керівниками державних вугледобувних підприємств за участі представників Профспілки працівників вугільної промисловості України з метою вирішення нагальних проблем вугільної галузі.