зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

7 Листопада 2018
Віктор Турманов: Під тиском профспілок Уряд розпочав погашення заборгованості з зарплати шахтарям
Масові протестні виступи шахтарів в регіонах, принципова позиція Профспілки працівників вугільної промисловості України під час перемовин з Прем’єр–Міністром України Володимиром Гройсманом, розблокували дію закону, про державну підтримку вугледобувних підприємств на часткове покриття виробництва і собівартості вугілля, прийнятого ще влітку ц.р., який передбачає фінансування галузі у розмірі 1,4 млрд. грн.

На вимогу профспілок Кабмін виділив і направив державним шахтам на погашення заборгованості з виплати зарплати 300 млн. грн. Гроші почали надходити на рахунки вугільним підприємствам Лисичанська, об’єднань Селідоввугіллля, Первомайськвугіллля та іншим.

Це часткове погашення заборгованості держави перед шахтарями по зарплаті. Профспілка працівників вугільної промисловості України і надалі послідовно захищатиме права шахтарів і вимагатиме від Уряду повного погашення заборгованості з зарплати, яка станом на 5 листопада становить 581 млн. грн.

P.S. Згідно даних Міністерства енергетики та вугільної промисловості України заборгованість із заробітної плати по вугледобувним підприємствам Міненерговугілля станом на 7 листопада становить 404 млн. грн.

Зазначена сума не включає витрати із виплати заробітної плати за жовтень місяць 2018 року.