зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

6 Листопада 2018
Шахтарі Луганщини на нараді в Міненерговугілля України
Сьогодні, 6 листопада 2018 року, відбулася нарада – зустріч делегації представників шахтарських колективів Луганщини з з керівництвом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України стосовно вирішення проблемних питань шахтарських підприємств, зокрема, виплати заборгованості по заробітній платі та забезпечення сталої підприємств ПАТ «Лисичанськвугілля» і ДП "Первомайськвугілля". В даному заходів взяли участь В. о. Міністра енергетики та вугільної промисловості України Максимець Т. В. , заступник Міністра Корзун А. В., а також представники структурних підрозділів Міненерговугілля Владиченко О. О., Шайтан В. А. , Марушкевич І. М. , народні депутати України Дунаєв С. В., Іоффе Ю. Я. та голова Профспілки Віктор Турманов.

Щодо стану справ на підприємствах Луганщини доповіли голова Лисичанської територіальної організації Профспілки Іванішин В. Т. та представник Первомайської організації Укрвуглепрофспілки, голова профкому шахти " Горська" Щербаков О. В., котрі наголосив що ситуація, яка склалася на шахті імені Г. Капустіна аналогічна і на інших державних вугільних підприємствах і шахтарі вимагають повної виплати заборгованості по заробітній платі. До складу делегації, яка прийняла участь в даній нараді входять 2 шахтарі, які 11 діб знаходилися безпосередньої в забої, відстоюючи свої конституційні права, а також жінки , представники не промислової групи, яким на протязі 5 місяців не виплачували заробітну плату.

Заслухавши інформацію присутніх , в. о. Міністра енергетики та вугільної промисловості Максимець Т. В. заявила, що виділені Мінфіном 300 млн. грн. на погашення заборгованості по заробітній платі гірникам державних шахт на підставі прийнятого Закону № 2513-VII вже поступили на рахунки вугільних підприємств.

Голова Профспілки Віктор Турманов наголосив, що цих коштів не достатньо для повної виплати заборгованості по заробітній платі і в цьому напрямку необхідно посилити роботу Міністерства та виплатити заробітну плату працівникам непромислової групи.

В свою чергу в. о Міністра Максимець Т. В. зазначила, що на даний час вирішується питання виділення 500 млн грн. по даній статті. І сьогодні це питання, а також питання щодо внесення відповідних змін до Постанови КМУ № 63, якими буде врегульовано і питання щодо сталої виплати заробітної працівникам непромислової групи має бути розглянуто на засіданні Комітету ПЕК.