зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

19 Вересня 2018
Верховна Рада України прийняла Закон про прозорість у вугледобувних галузях.
18 вересня поточного року Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №6229 "Про забезпечення прозорості у видобувних галузях".

Дану законодавчу ініціативу підтримали 244 народні депутати.

Новий закон зобов'язує компанії видобувних галузей розкривати в своїх звітах інформацію про обсяги видобутку і сплати рентних платежів, плати за землю, екологічного податку, а також інформацію про кінцевих бенефіціарів.

Законопроект, авторами якого виступили 21 народний депутат, розроблений з метою надання громадськості доступу до повної інформації про платежі суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, а також для громадського ознайомлення та обговорення питань, пов'язаних з використанням державою та територіальними громадами корисних копалин загальнодержавного значення.

Законопроект запроваджує в Україні міжнародні стандарти і практики відповідно до ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях (ІПДО). Ці стандарти впроваджуються в 51 країні світу, в т.ч. Казахстані, Норвегії, Великобританії, Німеччини, США.

Цей Закон набирає чинності через 30 днів з дня його опублікування.