зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

12 Вересня 2018
З'їзд шахтарської Профспілки
11 вересня 2018 року , в м. Києві відбувся черговий V З'їзд Профспілки працівників вугільної промисловості України.

В роботі З'їзду взяли участь 140 делегатів, а також заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун , генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, народний депутат України Михайло Бондар, заступник голови ФПУ Олександр Шубін, директори вугільних підприємств і організацій, працівники і профактивісти територіальних та первинних організацій Профспілки.

Зі звітом про роботу Профспілки за минулі 5 років виступив голова Профспілки Віктор Турманов, який доповів про роботу Укрвуглепрофспілки по захисту прав та інтересів працівників галузі за попередній звітний період та зосередив увагу присутніх на необхідності забезпечення стабільної роботи вугільних підприємств усіх форм власності, своєчасної виплати працівникам зарплати і ліквідації наявних боргів з неї. Зокрема, голова Профспілки наголосив, що за розрахунками Профспілки для стабільної роботи державних вугільних підприємств та своєчасної виплати заробітної плати в Державному бюджеті України на 2019 рік повинно бути передбачено 6, 9 млрд. грн. для вугільної галузі .

В обговоренні звітної доповіді голови Профспілки взяли участь Турчин О. П., Коновалов О. Г., Прудніков М. С., Бабіч В. М., Іванішин В. Т., Андрющенко А. М., Древаль П. П., Калістратов В. Т.

Заслухавши та обговоривши звіт голови Профспілки V З'їзд Профспілки визнав роботу ЦК Профспілки задовільною.

Перед делегатами Зїзду виступили також генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, заступник Міністра Анатолій Корзун, які охарактиризували стан справ на вугільних підприємствах, які відносяться до підпорядкування Міненерговугілля
України та компанії ДТЕК.
Перед присутніми виступив та зачитав поздоровлення від ФПУ заступник голови Федерації профспілок України Оллександр Шубін.

Також перед присутніми виступив народний депутат України Михайло Бондар, який пообіцяв і надалі надавати всебічну підтримку на законодавчому рівні шахтарям.

Слід зазначити, що на адроесу учасників З'їзду надійшли вітання від Генерального секретаря Глобального союзу IndustriALL Вальтера Санчеса, а також від галузевих профспілок: енергетики та електротехнічної промисловості, "машприлад", працівників соціальної сфери та обєднання обласних профспілок( харківська, Дніпровська.


Делегати З'їзду звернулися до керівництва Держави : Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з приводу критичної ситуації, яка склалася на підприємствах вугільної галузі України, а також невідкладного вжиття заходів , спрямованих на вирішення нагальних проблем вугільної галузі.

Також в ході роботи З’їзд затвердив Головні завдання Профспілки працівників вугільної промисловості України на 2018-2023 роки, серед яких:

- збереження та відновлення економічного розвитку національного вугільного виробництва,
-збереження робочих місць та повної зайнятості працівників, забезпечення галузі висококваліфікованими кадрами,
- забезпечення достойної заробітної плати та своєчасної її виплата,
- подальший розвиток соціального діалогу, захист трудових прав та інтересів членів Профспілки, посилення громадського контролю за додержанням законодавства про працю, а також забезпечення безпечних умов праці, охорони праці та здоров'я членів Профспілки та їхніх сімей.
- організаційне та фінансове зміцнення , інформаційне забезпечення Профспілки та її організацій,
- розвиток співпраці з іншими всеукраїнськими галузевими профспілками та об'єднаннями.

Під час роботи З'їзду було заслухано і затверджено звіти про роботу Статутної та Контрольно-ревізійної комісій Профспілки .

Головою Профспілки працівників вугільної промисловості України на наступний термін більшістю голосів обрано Віктора Турманова.

Також було сформовано новий склад ЦК Профспілки, обрано нові склади Статутної комісії та Контрольно- ревізійної комісій.

Головою Статутної комісії Профспілки на наступний період обрано Турчина О. П. – голову Львівської територіальної організації Профспілки, головою Контрольно- ревізійної комісії – Лапшину Є.В. – бухгалтера первинної профспілкової організації ТОВ « Шахтобудівельна компанія».

В свою чергу, Віктор Турманов подякував делегатам З'їзду за надану довіру. « Попереду у нас не прості завдання: як зберегти галузь, зберегти робочі місця і це все залежить від нашої злагодженої, солідарної роботи» - заявив він.


Після завершення роботи З'їзду було проведено перший організаційний Пленум ЦК Профспілки, на якому одноголосно заступником голови Профспілки , головним технічним інспектором було обрано Валерія Мамченка.