зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Лютого 2018
Голова Профспілки Віктор Турманов направив телеграму Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману
Сьогодні голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов направив телеграму Прем’єр-міністру України з приводу вкрай критичної і соціально-небезпечної ситуації, що склалася на державних вугледобувних підприємствах країни та невідкладного особистого втручання Голови Уряди у розв’язання нагальних виробничих і соціально-економічних проблем вугільної галузі. Першочергово, це стосується вжиття необхідних заходів, і зокрема – прийняття відповідних урядових рішень стосовно негайного погашення наявних боргів із заробітної плати та забезпечення в подальшому її сталої виплати у повному обсязі.

Профспілковий лідер зазначив: Станом на 14 лютого 2018 р. загальна заборгованість із виплати заробітної плати на підвідомчих Міненерговугілля України вугільних підприємствах складає 909 млн. грн., з них працівникам – 532 млн. грн. В тому числі, невиплачено заробітної плати шахтарям за грудень 2017 року – 203 млн. грн., а за січень 2018 року – 262 млн. гривень.

Доведені до зубожіння і майже відчаю шахтарі та їх родини здатні на некеровані масові протестні акції, що пов’язане з непрогнозуємими подальшими діями з важкими соціальними наслідками.

Про це, як відзначив Віктор Турманов свідчать листи, що на зараз надійшли до ЦК Профспілки від працівників державних підприємств «Волиньвугілля», «Селидіввугілля», «Торецьквугілля». Аналогічно критична ситуація і на державних підприємствах «Лисичанськвугілля», «Первомайськвугілля», ««Львіввугілля», «Мирноградвугілля», шахтах «Південнодонбаська № 1», імені М.С.Сургая та інших.

Голова Профспілки наголосив, що постійні необґрунтовані без реальної основи та необхідних подальших дій запевнення Міністра енергетики та вугільної промисловості України Насалика І.С. викликають ще більшу напругу в трудових колективах. Тому, висловлено прохання до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана невідкладно розглянути на засіданні Уряду під його головуванням за участі представників Профспілок критичний стан, що склався на вугледобувних підприємствах країни та вжити необхідні реальні, дієві заходи стосовно вирішення найближчим часом нагальних проблем вугільників, зокрема – із своєчасної виплати заробітної плати шахтарям та повного погашення заборгованості з неї.