зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

15 Червня 2017
Міжнародна конференція.
14 червня в м. Києві відбулася Міжнародна конференція на тему: « Тенденція і перспективи видобутку, використання вугілля в Україні та світі».


В роботі конференції взяли участь близько 50 організацій, що представляють органи державного управління, наукову , бізнесову асоціації і профспілки України та інших країн світу . У числі учасників представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, компанії ДТЕК, Європейська асоціація кам’яного і бурого вугілля EURACOAL, Представництво ЄС в Україні, посольства Великобританії, Польщі, Німеччини, США.

Доповіді, які підготували спікери, не тільки висвітлювали проблематику вітчизняної та європейської вугільної галузі, але й пропонувалися реальні інструменти для вирішення існуючих проблем вугільного сектора.

В процесі конференції були також розглянуті питання :

Економічні та соціальні аспекти видобутку вугілля в Україні;
Досвід реструктуризації вугільної промисловості Великобританії;
Ситуація в вугільному секторі Польщі;
Оцінка і напрямки подолання проблем шахтарських міст;
Енергетична політика Німеччини і роль вугільної промисловості;
Стан і проблеми ліквідації шахт Міненерговугілля України;
Сучасні технології, здатні забезпечити друге життя вугільних шахт.

Профспілку працівників вугільної промисловості України на даній конференції представляв голова Віктор Турманов. Виступаючи на даній конференції лідер Укрвуглепрофспілки озвучив теперішню ситуацію, яка існує у вугільній галузі. Також профспілковий лідер звернувся до міжнародної спільноти стосовно підтримки пропозицій Профспілки під час запровадження реформ у вугільній промисловості України.

По завершенню заходу були підведені підсумки та зачитано комюніке, ключову роль в координації та впровадженні якого має здійснювати Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.