зробити стартовою додати в обране


Архів новин

Версія для друку

21 Грудня 2016
Засідання комісії Укрвуглепрофспілки по Галузевій угоді
За ініціативою Профспілки працівників вугільної промисловості України та відповідно до наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України № 731 від 14. 11. 2016 року « Про створення Робочої комісії для ведення колективних переговорів щодо внесення змін та доповнень до Галузевої угоди між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, іншими державними органами, власникам (об'єднаннями власників ), що діють у вугільній галузі, всеукраїнськими профспілками вугільної промисловості була створена Робоча комісія по напрацюванню змін та доповнень до Галузевої угоди.

20 грудня поточного року відбулося чергове засідання комісії Укрвуглепрофспілки по цьому питанню.

До ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України було надано первинними та територіальними організаціями 95 пропозицій до 57 пунктів і положень Галузевої угоди, які були обговорені і опрацьовані зі спеціалістами з соціально - економічних та правових питань теркомів та апарату ЦК Профспілки. На засіданні комісії Укрвуглепрофспілки було прийнято узгоджену редакцію змін та доповнень до Галузевої угоди.

В подальшому опрацьовані пропозиції Укрвуглепрофспілки будуть направлені для обговорення до Незалежної профспілки гірників України, як підписанта Угоди для формування узгодженої позиції для відстоювання інтересів працівників вугільної галузі в переговорах з Роботодавцями, що знаходяться в сфері дії Угоди.

Основі пропозиції Укрвуглепрофспілки по внесенню змін та доповнень до Галузевої угоди стосуються: гарантій в оплаті праці, збереження пільг працівників галузі, зокрема по Спискам №1,2 у зв'язку з прийняттям Кабінетом Міністрів України постанови № 461.

Слід зазначити активну роботу Волинського, Дніпровського, Добропільського, Лисичанського, Торецького, Селідівського теркомів Укрвуглепрофспілки та первинної профспілкової організації шахти «Південнодонбаська № 1» по напрацюванню змін та доповнень до Галузевої угоди.